Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

“Naš san nije igrati u je*enoj Euroligi, ovo je sramotno”, igrač G Leaguea poludio u porazu od Unicaje

Unazad nekoliko godina, FIBA-in Interkontinentalni Kup nam donosi rijetki okršaj američke i europske košarkaške “škole”. Ove godine finale se igralo između momčadi G League United (selekcija igrača iz razvojne lige NBA-a) i španjolske Unicaje iz Malagé.

Bio je to jednosmjeran susret u kojem je europska momčad vodila cijeli dvoboj, a na koncu upisala 75:60 pobjedu, no ono što je obilježilo utakmicu bili su komentari igrača gubitničkog tima na minuti odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juan Toscano-Anderson, koji je svoj najzapamćeniji angažman imao 2022. za osvajački sastav Golden State Warriorsa, je prethodnu sezonu proveo u razvojnoj lizi. Meksički košarkaš je u središte medija došao već prije nekoliko dana izjavivši kako je G League “druga najbolja liga na svijetu”, no danas je povisio ljestvicu i pokazao kakav pogled mnogi košarkaši “preko bare” imaju na europsku košarku.

Naime, na timeoutu pozvanom nakon što je njegov tim upao u -18 deficit, emotivni Toscano Anderson je sljedećim monologom pokušao ohrabriti suigrače:

“Bolji smo od ovih sr*nja. Naš san nije da igramo je*enu španjolsku ligu. Naš san nije da igramo je*enu Euroligu, već u NBA-u. Da zarađujemo stotine milijuna dolara. Ovo što nam oni rade je sramotno.”

Juan Toscano-Anderson

Andersonov “pep talk” nije urodio plodom te je njegova ekipa upisala težak poraz koji bi im trebao barem djelomično spustiti ego.

Komentari

Povezano