Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nastavak osječke agonije, Slaven Belupo slavio

Nakon što je Varaždin minimalnim slavljem nad Goricom otvorio 10. kolo, odnosno drugi razigravački krug, Supersport HNL-a, Slaven Belupo je u večernjem subotnjem terminu dočekao Osijek.

Oba su kluba u nizu bez ligaške pobjede još od kolovoza, te su u susret ušli s namjerom da posljednji ljetni mjesec ne okončaju bez slavlja. Roy Ferenčina tako je malo izmiješao sastav, te je Adrian Liber osvanuo na poziciji desnog krila, dok je Michael Agbekpornu zauzeo njegovo mjesto u veznom redu uz Ivana Lepinjicu. Tomislav Štrkalj ostao je u vrhu napada, dok su na stoperskim pozicijama krenuli Tomislav Božić i Marco Boras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stjepan Tomas nastavlja uigravati posljednja pojačanja, za Osijek je tako opet startao stoperski par Jovan Manev André Duarte. Renan Guedes i Oleksandr Drambajev zauzeli su bekovske pozicije, Petar Brlek bio je zadnji vezni, u paru s njim u nešto ofenzivnijoj ulozi zaigrao je Ivan Fiolić, dok je Denis Harmaš krenuo s lijevog krila.

U utakmicu boljez ulazi Slaven Belupo koji upisuje nekoliko prijetnju u prvih petnaestak minuta susreta. Prvo Arbër Hoxha u 2. minuti bježi gostujućoj obrani nakon duge lopte, ulazi u kazneni prostor, sjajno izbacuje Guedesa i iskosa gađa stativu!

U 7. su minuti lijepo Antonio Bosec i Liber izigrali lijevu stranu osječke obrane, zapucao je Slavenov bek no obranio je to Marko Malenica, a na odbijancu se našao Štrkalj čiji udarac ne pronalazi metu. Samo minutu kasnije lijepo po desnoj strani prolazi Liber, odigrava povratno za Štrkalja koji je primio loptu, oslobodio si prostor za udarac, no pogodio je samo vanjski dio mreže.

Nova minuta nova prilika domaćina! Ovaj je put napad krenuo s lijeve strane, Daniel Štefulj sjajnim ubačajem pronalazi Štrkalja koji glavom gađa dalji kut ukopanog Malenice, no lopta odlazi malo pored gola. Tada je terenom nakratko zagospodario Osijek, no nisu kreirali izraženiju priliku, da bi sredinom poluvremena ponovno počeli prijetiti Farmaceuti.

Sjajnu je akciju kreirao domaćin u 22. minuti, brzopotezni niz dodavanja izbacio je Benedika Mioča oči u oči s Bijelo-plavom jedinicom, no Malenica upisuje obranu sezone i čuva svoja vrata. U sljedećoj akciji lopta je došla do Hoxhe lijevo, u poziciji koju je već zakapario na koprivničkom travnjaku. Kosovar je sjajno opalio iskosa no Malenica se protegnuo punom duljinom i obranio opasan udarac.

Ponovno smo na utakmici imali kratko zatišje, da bi u 33. minuti jedan ubačaj Boseca s desne strane bio skrenut, on dolazi do Libera na rubu kaznenog prostora, koji sjajno lijevom nogom prima loptu, a onda iz okreta desnom puca iz voleja, no odlazi to ipak preko gostujućeg gola.

Igrala se 41. minuta kada su sjajnu akciju ponovno izveli domaći igrači. Liberovo izvlačenje u sredini sjajno je funkcioniralo cijeli susret, a bilo je tako i u ovoj situaciji, gdje je za sobom povukao Drambajeva, a izvrsno se iza njegovih leđa ubacio Bosec, koji je potom pretrčao i Maneva, došao nadomak peterca, a potom povratnu za Mioča koji je bio u savršenoj poziciji odigrao tako da je lopta odskakala! Domaća desetka promašila je zato udarac koji bi vrlo vjerojatno završio u golu, te su se Osječani ponovno spasili.

Do zasluženog vodstva Farmaceuti stižu u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Malenica je pod pritiskom napadača u plavom izbacio loptu samo do Agbekpornua, on proslijedio desno do Boseca, čiji ubačaj promašuje glavu Štrkalja, no lopta pogađa Guedesa i ulazi u mrežu! Ipak, najkraća VAR provjera u povijesti HNL-a pokazala je kako je Slavenov Ganac igrao rukom u začetku akcije, pa je pogodak poništen.

S obzirom da je Slaven Belupo većinu problema gostima stvorio preko svoje desne strane, logično je bilo za očekivati da će Stjepan Tomas mijenjati baš na tim pozicijama, pa su tako na poluvremenu i Drambajev i Harmaš ostali u svlačionici, a njihova su mjesta na travnjaku zauzeli Šime Gržan i Kristijan Lovrić. Kako je to dosad bio slučaj, Guedes je bio taj koji se prebacio na lijevu stranu obrane, dok je desno otišao Gržan.

Nisu Slavenu trebali autogolovi, u 54. minuti i sami su stigli do vodstva nakon nove lijepe akcije! Pravodobno i sjajno je Hoxha proigrao Štrkalja, ovaj školski primirio loptu, okrenuo se, odigrao za nadirućeg Mioča, on je lažnjakom prevario Maneva i otvorio si prostor za topovski udarac koji se od grede odbio u mrežu za 1:0.

Podiže presing Osijek u 59. minuti, kada lopta nakon ubačaja stiže do Lovrića, on pronalazi prostor za udarac i gađa dalji kut, no Štefulj izbacuje loptu koja je bila na putu k mreži. Smirio se nakon toga ipak susret, Slaven je povukao nogu s gasa i vrebao potencijalne prilike za novi zgoditak, dok je Osijekova incijativa donešena zamjenama s klupe jako brzo splasnula.

Tek u 71. minuti nove prijetnje, a one opet stižu pred Osijekovim vratima. Prvo je Hoxha sjajno pucao iz slobodnog udarca, a Malenica opet obranio, da bi iz pratećeg kornera lopta stigla do Mioča koji je opalio nisko s 20-ak metara, no opet to Malenica brani. Sjajan su dupli-pas odigali Hoxha i svježe ušli Dilan Ortíz u 83. minuti, Hoxha je iskosa izašao pred Malenicu, nisko pucao, no osječki vratar upisao je novu obranu.

Jalovi je Osijek tako upisao treći poraz u devet utakmica, dok je Slaven Belupo potpuno zasluženo stigao do drugog ovosezonskog ligaškog slavlja. Ostaje za vidjeti znači li ovaj poraz i kraj za Stjepana Tomasa na klupi Osijeka, dok se rad Roya Ferenčine na momčadi iz Koprivnice svakako da vidjeti nakon niti mjesec dana rada.

Komentari

Povezano