Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nastavak promjena: Cibona već pronašla zamjenu za Barbera

Pod Tornjem se ovog utorka dogodila važna promjena za CibonuRoko Rogić doveden je kao zamjena za američkog razigravača Cata Barbera koji se na svom zadnjem treningu oprostio od suigrača i stručnog stožera.

Barberov odlazak bio je očekivan unatoč njegovih prosječnih 17,5 poena na 40 posto za tri poena u četiri odigrane utakmice ABA lige. Strani bek je od samog početka dobio veliki broj negativnih komentara javnosti zbog sklonosti izolacijama i “gušenju” lopte – stilu igre nesklonom europskoj košarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub je brzo reagirao dovodeći Rogića kako bi riješili problem rupe na poziciji jedinice. Rođeni Zagrepčanin u Vukove dolazi iz Cedevite Junior gdje je prema izvorima naporno trenirao i zadržao fizičku spremu. Iz tog razloga, očekuje se da bi već u petak mogao zaigrati protiv srpskog FMP-a.

Rogićev dolazak donosi određenu stabilnost Ciboni na njima ključnoj poziciji jer bez njega Vukovi ne bi imali tradicionalnog playmakera u momčadi. U slučaju kašnjenja dogovora, moguće je i da klub aktivira mladog Brunu Bubala s posudbe kao privremeno rješenje do oporavka ozljeđenog Krešimira Radovčića.

Uz spomenute promjene, trener Chris Thomas, koji je na klupi Cibosa službeno proveo svega četiri susreta, također je na izlaznim vratima. Iako je i dalje poprilično nov na klupi Cibone, trenerska mogućnost Thomasa pobudila je sumnje porazima protiv autsajdera Cedevite Junior i Krke uz izgubljene utakmice od definitivno jačeg Partizana i Zadra. Amerikanac još uvijek vodi tim na treninzima, a izgledno je da se i prije utakmice u Beogradu rastane s klubom, što bi odgovornost prebacilo na njegovog pomoćnika Barišu Krasića.

Komentari

Povezano