Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nastavljaju se povratci! Lirim Kastrati pred vratima HNL-a

Nakon što su u samo nekoliko dana zvučna imena Marka Roga (Dinamo) i Roberta Murića (Slaven Belupo) obogatila rostere hrvatskih prvoligaša, izgledno je kako nam stiže još jedno poznato ime.

Kosovski krilni napadač Lirim Kastrati možda ne spada u istu kategoriju “teškaša” kao dva gore navedena lica, no definitivno je igrač koji je u svojim nastupima na domaćim travnjacima itekako plijenio pažnju. Radio je to ponajviše u dresu zagrebačke Lokomotive za koju je igrao od 2016. do 2020., a bio je i dio sjajne generacije Lokosa koja je završila na drugom mjestu lige te izborila nastup u kvalifikacijama Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znamo već kako se ta momčad raspala u samo jedno ljeto, a i Kastrati je bio dio tog egzodusa, jer ga je nekoliko mjeseci ranije za 2 milijuna eura otkupio Dinamo, te ga zatim pustio na posudbi u Lokomotivi do konca navedene sezone.

U dresu Modrih Kastrati nikada nije u potpunosti opravdao povjerenje zbog čega je na kraju prijelaznog roka samo godinu dana kasnije napustio Zagreb i potpisao za varšavsku Legiju. I u Poljskoj se zadržao samo godinu dana prije no što je prešao u mađarski Fehérvár, nogometnim tradicionalistima poznatiji kao nekadašnji Videoton.

Nakon dvije i pol godine igranja u Mađarskoj sada bi se trebao vratiti u Zagreb, a koje sljedeće destinacije mu se predviđaju Lokomotiva ili Rudeš! I dok je izglednije da će se Kastrati vratiti na poznati teren u kojem je igrao nogomet karijere, te je u 89 utakmica zabio 21 pogodak i asistirao 11 puta, kuloarske priče kažu kako nije nemoguće niti da završi u najlošijoj momčadi lige.

Kastrati je ove sezone za mađarski klub upisao 19 nastupa, no uglavnom je ulazio s klupe te u prosjeku upisivao tek nešto više od pola sata po utakmici. Zabio je pritom četiri gola i dva puta asistirao suigračima za pogodak. Fehérvár je trenutno trećeplasirana momčad lige sa sedam bodova zaostatka za prvoplasiranim Paksom.

Komentari

Povezano