Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Navijači kupili karte za gostovanje u Dubaiju, a Zadar zamijenio domaćinstvo. Ogorčeni su

Nova sezona ABA lige počinje 20. rujna, a u njoj će sudjelovati tri hrvatska kluba: Cibona, Split i Zadar. Po prvi put će u ligi igrati i klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata – košarkaški klub Dubai. Njihovo primanje u ligu je izglasano na skupštini ABA lige prošlog svibnja kada je dogovoreno da će Dubai biti u njoj do sezone 2026./27., a postoji i opcija za produljenje suradnje. Dubai će platiti oko 7.5 milijuna eura za tri godine u ligi.

Ovaj dogovor je omogućio jedinstvenu priliku navijačima hrvatskih klubova da svoje klubove bodre na drugom kontinentu što su navijači Zadra odlučili iskoristiti. Zadar je trebao igrati u Coca-Cola Areni u Dubaiju 6. prosinca, navijači su se organizirali, kupili karte, a onda je klub odlučio promijeniti domaćinstvo i izazvati njihovo ogorčenje. Cijelu situaciju su objasnili na Facebook stranici KK Zadar Fans čiju objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“DI JE NESTAO KLUB?! Jedna od najlipših priča lita dobila je tužan i razočaravajući rasplet. Preciznije skupu odgodu. Preko stotinjak navijača i simpatizera košarkaškog kluba Zadar trebalo je biti dio jedinstvenog doživljaja, okupiti se još jednom zajedno, a da ovog puta podrže svoj Klub na drugom kontinentu! Prilika za pokazati snagu i Kluba i Grada i njegovih brojnih navijača.

Najveći dio navijača je trebao otputovati organizirano putem sjajno organizirane agencije Talvi Putovanja. Mlada i ambiciozna ekipa složila je super zanimljivo putovanje i bila na usluzi našim navijačima 24/7. Navijači su već uplatili pozamašne iznose, skupljali šolde sa strane, unaprijed rezervirali letove i smještaje da bi danas ujutro dobili informaciju o zamjeni domaćinstva s KK Dubai.

“Sporazumom između klubova došlo je do zamjene domaćinstva pa će se utakmica 12. kola igrati u Zadru u terminu 6.12.-9.12.24. Utakmica BC Dubai – KK Zadar igrat će se u 26. kolu u Dubaiju u periodu 4.4.-7.4.25.Mi kao agencija smo uložili velike napore da do ove promjene ne dođe, ali nismo naišli na razumijevanje KK Zadar, BC Dubai te ABA lige.”

Uopće nas ne interesira tko je krivac, tko je inicirao, tko je odlučio, kako je došlo do ičega, pusta opravdanja i priopćenja nas ne zanimaju – jedini krivac za nas u ovoj priči su nadležne osobe u sklopu košarkaškog kluba Zadar, a koje su se ponovno pos*ale po svojim navijačima i našem Klubu.

Beskičmenjaci bez mozga. Takve stvari nisu male, treba jasno i decidirano reći igra se tad i tad i razgovora nema. Veliki novci su u igri, pogotovo za one koji ne idu agencijom te je upitno hoće li moći refundirati novac! Nije prvi put da pišemo, nije ni prvi put ovo lito. Puna nam je kapa ovakvog “vođenja” Kluba. Nekad se pitamo ima li smisla više.

I ovo nema veze sa igračima, nikakav bojkot utakmica i praćenja ne dolazi u obzir, uvik će imati našu podršku i neka nam svima ponovno izmame osmijehe na lice i vrate publiku u dvoranu. Ali neke stvari nas konstantno izbacuju iz takta, možemo ih do sutra nabrajati. Samo ćemo započeti. Di su pretplate, di su intervjui novih igrača, di je financijski izvještaj, o financijskom planu ne moramo ni govoriti, di je direktor ovo lito, di je itko, di je KLUB? Hvala na još jednom prodavanju obraza i dostojanstva.”

Komentari

Povezano