Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Navijački kaos u Riu, finale Cope iza zatvorenih vrata?

Ogromni infrastrukturni problemi su pred Rio de Janeirom. Finale Cope Libertadores na rasporedu je sutra u 21 sat. Legendarna Maracana ugostit će ekipe Fluminensea i Boca Juniorsa.

Ipak, sama situacija dobrano se omakla kontroli. Omogućeno je 20 000 karata za navijače argentinskog kluba, no prema različitim navodima, u Rio ih je stiglo oko 100 000. Da situacija bude kompliciranija, istu noć odvijaju se koncerti Red Hot Chili Peppersa i Roberta Carlosa (ne nogometaša).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hotelski kapaciteti su gotovo pa maksimalno ispunjeni i policija ima pune ruke posla. Situacija je jučer dodatno eskalirala kad se dogodio obračun između navijača ova dva kluba. Fluminenseovi navijači dočekali su Argentince u zasjedi i potom se dogodila velika tuča.

Na licu mjesta dogodili su se još brojni neredi i krađe, a policija je došla kada je sukob otišao predaleko. Policijske snage pucale su i tukle navijače, a Argentinci se žale na nepošten tretman prema njima. Najgore od svega jest činjenica da su napadnuti i ljudi koji su se samo zatekli u blizini, pa čak i obitelji s djecom.

Zbog opasnosti nastale situacije, CONMEBOL (izvršno tijelo u Južnoj Americi zaduženo za nogomet) razmišlja o opciji da se finale odigra iza zatvorenih vrata, bez gledatelja. Nije prvi put da se zbog straha razmišlja o novoj lokaciji. Podsjećamo, 2018. godine kada se igralo finale između River Platea i Boca Juniorsa, drugo kolo igralo se u Madridu na stadionu Santiago Bernabeu. Još rigoroznije mjere mogle bi uslijediti danas.

Komentari

Povezano