Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nazovi Galešića za tri boda u Koprivnici

Nakon Osijekovog kiksa na domaćem terenu dan ranije protiv Varaždina, 27. kolo SuperSport HNL-a nastavljeno je u subotu koprivničkim ogledom Slaven Belupa i Rijeke. Farmaceuti su protiv Riječana tražili prekid negativnog niza od pet uzastopnih utakmica bez pobjede – zadnja je stigla još početkom veljače protiv Rudeša. Riječani su jasno došli pod imperativom pobjede kako bi i dalje zadržali vrh ligaškog poretka neovisno o rezultatima svojih konkurenata za titulu – Hajduka i Dinama.

Nismo niti kod jedne momčadi vidjeli značajnije izostanke s obzirom na nedavne utakmice. Kod domaćih su stoperski par igrali Bujar Pllana i Marco Bosec, na svoju “desetku” se nakon odrađene suspenzije protiv Dinama prošlog kola vratio Benedik Mioč, dok je na lijevom krilu ponovno krenuo Matej Šakota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Bijelih se na poziciju desnog beka vratio Ivan Smolčić, također nakon odrađene suspenzije, ali protiv Osijeka prošlog vikenda. Ostatak je pak postave bio isti kao i u 3:0 slavlju nad spomenutim Osijekom.

Standardno kriminalan teren u Koprivnici opravdao je svoj renome u prvih 30 minuta utakmice. Lopta je konstantno odskakala i bježala igračima obiju ekipa, pa smo ikakve natruhe tečne igre vidjeli tek u nekoliko navrata, a isto vrijedi za prilike.

Prvu ozbiljniju situaciju pred ijednim vratima tako smo vidjeli tek u 35. minuti, kada su dobru polukontru povukli Marco Pašalić i Mirko Marić, da bi na koncu Toni Fruk opasno nisko opalio, no refleksno je to obranio Ivan Sušak na domaćim vratima.

Svoju je priliku dočekala i domaća momčad u 43. minuti, kada se Mioč lažnjakom riješio pratnje, a zatim pucao kao i Fruk na drugoj strani nekoliko minuta ranije, no izvrsno je to obranio gostujući kapetan Nediljko Labrović.

Na početku drugog dijela utakmice već u 50. minuti prijeti Rijeka iz kornera. Oštro je to izveo Pašalić s desne strane, a loptu je u skoku skrenuo Daniel Štefulj i tako poslao pod prečku vlastitog gola, no Sušak je bio spreman i iščupao tu loptu te sačuvao svoja vrata.

Nakon ponovljenog kornera lopta je izbačena, no ona opet stiže do Pašalića koji u solo prodoru ne uspijeva zapucati. Lopta stiže do Smolčića čiji niski udarac Šakota blokira no loptu stavlja točno na nogu Nike Galešića koji iz blizine para mrežu za 0:1.

Podigao je pogodak gostujuće igrače koji su odmah krenuli s boljom igrom, premda daljnjih prijetnji prema vratima Slaven Belupa nismo vidjeli sve do 63. minute. Opet je opasnost stigla nakon kornera s desne strane, kada je lopta izbačena na udarac Fruka, a nečuvani dio Sušakove mreže spasio je Boras koji glavom loptu skreće van okvira gola.

Već u sljedećem napadu s lijeve je strane ubacio Marko Pjaca, točno na volej Pašaliću čiji efektni pokušaj ide malo iznad prečke gola.

Prvu prijetnju u drugom poluvremenu domaća momčad ima u 66. minuti, kada Samuel Nongoh opasno ubacuje loptu u peterac s lijeve strane, a ispred Tomislava Štrkalja je to loptu u zadnji čas izbacio Stjepan Radeljić. Već je u sljedećoj minuti Nongoh i sam pucao no iz dobre je pozicije gađao daleko od gola.

Priliku za rješavanje utakmice imao je džoker s klupe Jorge Obregón u 82. minuti kada mu je Veldin Hodža dodavanjem priredio savršenu priliku. Kolumbijac iz blizine puca ali gađa noge Sušaka koji sjajno čuva svoja vrata.

Rijeka je tako u teško izbornoj pobjedi ipak zasluženo slavila te održala prvo mjesto ljestvice neovisno o drugim rezultatima. Bijeli će tamo sigurno ostati sljedeća dva tjedna koliko će potrajati reprezentativna pauza. Slaven je porazom pak omogućio Istri 1961 da ih potencijalnom pobjedom preskoči na osmom mjestu ljestvice.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano