Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

NBA Draft 2024: Risacher prvi, a čak tri Francuza u prvih šest izbora

Tokom današnje noći po našem vremenu se održao NBA draft kojeg su obilježila čak tri francuska igrača u prvih šest izbora.

Prvi izbor imali su Atlanta Hawksi koji su izabrali 206 centimetara visoko krilo Zaccharie Risachera. Risacher se tek u nekoliko prethodnih tjedana nametnuo kao favorit Atlante, dok je njegova igra najprepoznatljiva po preciznom šutu izvana kojeg već s 19 godina realizira s 39 posto preciznosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi izabrani je bio Alex Sarr – Francuz koji je svoju prethodnu sezonu proveo u australskoj ligi. Sarr, kojeg mnogi smatraju najtalentiranijim igračem na ovogodišnjem draftu, je visoko krilo zarobljeno u divovskom tijelu koje će mu od samog početka omogućiti da bude vrhunski defanzivac u ligi.

Houston Rocketsi su 3. izborom birali beka s Kentuckyja Reeda Shepparda koji je ove sezone šutirao nevjerojatnih 52 posto za tri poena. Biti će zanimljivo vidjeti kako će se Amerikanac uklopiti u već raznovrstan roster Houstona, a upravo on će biti mogući nasljednik Freda Vanvleeta na jedinici iduće godine.

Victoru Wembanyami u San Antonio Spursima pridružit će se bivši playmaker UConna Stephon Castle koji je ususret draftu odbio trenirati sa svim momčadima koje već imaju startnog razigravača. Upravo Spursi su momčad koji nemaju sigurnog igrača na toj poziciji te će Castle dobiti priliku orkestriranja mlade momčadi Spursa.

Top 5 ovog drafta zaključio je igrač G League Ignitea iz razvojne lige Ron Holland. Holland je krilo vrhunskih atletskih sposobnosti koje mu u napadu omogućuju da bude opasan cutter, dok se u obrani treba paziti njegovih blokada. Njegov strop je iznimno visok, a kao najveći upitnik u najboljoj ligi svijeta ostaje njegov nepouzdan šut.

Od ostalih zanimljivosti na draftu treba izdvojiti San Antonio Spurse koji su tradeali svoj osmi pick u Minnesota Timberwolvese za buduće draft izbore u 2029. i 2031. godini, a put Minnesote ide bek s Kentuckyja Rob Dillingham. 224 centimetra visokog Zacha Edeya izabrali su devetim izborom Memphis Grizzliesi, a naš susjed Nikola Topić biran je 12. od strane Oklahoma City Thundera. 

Cijela lutrija:

1. Hawks – Zaccharie Risacher (JL Bourg-en-Bresse)

2. Wizards – Alex Sarr (Perth)

3. Rockets – Reed Sheppard (Kentucky)

4. Spurs – Stephon Castle (Connecticut)

5. Pistons – Ron Holland II (G League Ignite)

6. Hornets  Tidjaune Salaun (LNB Espoirs)

7. Trail Blazers – Donovan Clingan (Connecticut)

8. Spurs (tradean u Timberwolvese) – Rob Dillingham (Kentucky)

9. Grizzlies – Zach Edey (Purdue)

10. Jazz – Cody Williams (Colorado)

11. Bulls – Matas Buzelis (G League Ignite)

12. Thunder – Nikola Topić (Crvena zvezda)

13. Kings – Devin Carter (Providence)

14. Trail Blazers (tradean u Wizardse) – Carlton “Bub” Carrington (Pittsburgh)

Komentari

Povezano