Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ne želiš dijeliti sobu sa suigračem? Ništa od poziva u reprezentaciju!

Nogometaši Maccabi Tel Aviva su jučer pogotkom Erana Zahavija s bijele točke u 11. minuti sudačke nadoknade s 2:1 slavili u 30. kolu izraelskog prvenstva na gostovanju kod drugoplasirane momčadi Hapoel Be’er Sheve čime su smanjili zaostatak na -2 za njima na ljestvici te su tako zapravo pogurali imenjake iz Haife prema trećoj uzastopnoj tituli. Šest kola prije kraja, Maccabi Haifa ima 8 bodova prednosti ispred Hapoela.

35-godišnjem Zahaviju je taj pogodak bio 18. ove sezone te je trenutno drugi najbolji strijelac lige, sa samo jednim pogotkom manje od Omera Atzilija iz Maccabi Haife. Usprkos tome što trpa i u nogometno poznim godinama i što je uvjerljivo najbolji strijelac u povijesti izraelske reprezentacije s 33 pogotka, izbornik Alon Hazan ga ne poziva u reprezentaciju otkako je on na čelu, odnosno od svibnja prošle godine. Točnije, Zahavi je posljednji put nacionalni dres obukao u 9. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kada su u Austriji poraženi rezultatom 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se može reći kako Izrael u ovom trenutku ima nekolicinu kvalitetnih izbora u napadu poput 21-godišnjeg Liela Abade iz Celtica, Manora Solomona iz Fulhama i Tai Bariba iz Wolfsbergera, činjenica je da bi im Zahavi još uvijek bio itekako koristan, a to se pokazalo i u uvodnim utakmicama kvalifikacija za Europsko prvenstvo u kojima je Izrael remizirao protiv Kosova rezultatom 1:1 i izgubio od Švicarske rezultatom 3:0. I sada dolazimo do pravog razloga zbog kojeg 35-godišnjak nije pozvan gotovo 18 mjeseci u reprezentaciju, a riječ je o zahtjevu da bude sam u sobi tijekom reprezentativnog okupljanja.

Zahavi je godinama unazad imao tu pogodnost da bude sam u sobi tijekom reprezentativnih okupljanja, ali to se nije svidjelo današnjem izborniku kao ni novom sportskom direktoru Yossiju Benayounu te su mu to zabranili. Zahavi je nakon prve zabrane stručnom stožeru i čelništvu Saveza ponudio opciju da dijeli sobu s cimerom osim na dan prije utakmice kada želi mir kako bi se u potpunosti koncentrirao na predstojeću utakmicu, no do nagodbe nije došlo.

Tako je Izrael na bizaran način ostao bez pomoći najboljeg strijelca u povijesti reprezentacije baš u trenutku kada postoje realne šanse za plasman na, za njih, povijesno prvo Europsko prvenstvo jer bi se za drugo mjesto u skupini I, nominalno, trebali boriti protiv Rumunjske. Sljedeće okupljanje je u lipnju kada gostuju kod Bjelorusije i ugošćuju Andoru u utakmicama u kojima je sve osim 3 boda – neuspjeh, a tko zna, možda se dotad nešto i promijeni pa i Zahavi ipak nastavi reprezentativnu karijeru…

Komentari

Povezano