Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nedostatak vjetra nastavlja stvarati probleme organizatorima, Dolenc završio nastup na Igrama

Nedostatak vjetra i danas je stvarao probleme organizatorima natjecanja u jedrenju na Olimpijskim igrama. Sudački odbor primoran je već danima odgađati i otkazivati brojne utrke na regatnom polju kod Marseilla, a tako je bilo i ovog poslijepodneva.

Za današnji je dan na promijenjenom rasporedu bilo zakazano čak četiri završna plova u disciplinama ILCA 6, ILCA 7, Nacra 17 i 470 mješovito. Međutim, tek su dva uspješno održana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve u akciji bile su jedriličarke u klasi ILCA 6. U konkurenciji 43 natjecateljica, hrvatska predstavnica Elena Vorobeva osigurala je medal race, no u posljednjem plovu završila je deveta i propustila šansu dohvatiti brončanu medalju. O toj smo utrci već izvještavali.

U nastavku programa održan je završni plov u disciplini ILCA 7, a do pobjede je dominantno stigao Matt Wearn. Australac je uoči medal racea vodio u ukupnom poretku, a za zlato mu je trebalo barem sedmo mjesto. No, 28-godišnjak je završio prvi i otklonio svaku sumnju oko obrane najsjajnijeg odličja iz Tokija. 

Do druge srebrne medalje na Igrama, nakon one iz Londonaprije 12 godina, došao je Cipranin Pavlos Kontides, dok je bronca pripala Peruancu Stefanu Peschieri. Podsjetimo, u osnovnom dijelu flote održano je osam plovova od deset predviđenih radi već spomenutih problema. Takvom je odlukom Filip Jurišić završio nastup na 19. mjestu.

Osim finalnih plovova, na rasporedu su bili i plovovi u muškom i ženskom daskanju zmajem. Sve kvalifikacijske utrke su se otkazale, tako da je Matija Dolenc kao 14. završio svoj debitantski nastup na Igrama. U sedam od šesnaest plovova skupio je 53 negativna boda i ostao bez mogućnosti da se plasira među deset najboljih koji idu u završni plov.

Komentari

Povezano