Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nekadašnji hrvatski NBA igrač našao novi klub

Iskusni 32-godišnji hrvatski krilni centar Duje Dukan pronašao je novi klub, potpisavši za austrijskog prvoligaša Klosterneuburg Dukes.

Dukan u vodeću momčad austrijskog prvenstva dolazi nakon što ove sezone još nije nigdje nastupao, a prošlu je sezonu proveo u Nizozemskoj, gdje je igravši za Zwolle bilježio 15.4 poena i 5.4 skokova po susretu, uz odličnih 42% šuta za tri poena. Taj šut za tricu mu je i najjače napadačko oružje, budući da je kroz kompletnu sveučilišnu i profesionalnu karijeru gađao sa solidnih 38% uspješnosti na čak 956 pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon studiranja na sveučilištu Wisconsin, Dukan je 2015. godine ostao neizabran na NBA Draftu, ali je te sezone 2015./2016. upisao jedan nastup za Sacramento Kingse. Dobar dio karijere proveo je u G-League, odnosno razvojnoj ligi za NBA, gdje je igrao za momčadi Reno Bighorns, Windy City Bulls, Fort Wayne Mad Ants, Oklahoma City Blue i Capital City Go-Go, dok je u Europi još nastupao za Cedevitu te španjolske klubove Estudiantes, TAU Castello i Caceres.

Komentari

Povezano