Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nekadašnji pobjednik Umaga izgubio od debitanta na Wimbledonu

Andrey Rublev u prvom je kolu Wimbledona za protivnika imao Francisca Comesanu, Argentinca koji je dosad u karijeri odigrao samo jedan meč na travnatoj podlozi. Očekivalo se da će prošlogodišnji četvrtfinalist Wimbledona lako riješiti prvu prepreku, no Argentinac je imao drugačije zamisli te je svladao Rusa s 3-1 u setovima.

Prvi set ponudio je iznenađenje. Comesana je Rublevu oduzeo servis u petom gemu te je do kraja držao svoj početni udarac i tako osvojio set sa 6:4. U drugom se Rublev pribrao i osvojio ga sa 7:5, iskoristivši svoju šestu set loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivalo se tada da će Rus sigurno osvojiti iduća dva seta, no dogodilo se potpuno suprotno. Comesana je treći set osvojio lakoćom, ispustivši tek dva gema da bi u četvrtom ipak vidjeli malo veću borbu. Argentinac je uspio spasiti jednu set loptu te je na kraju osvojio set u “trinaestoj igri”. Došao je tako do svoje prve pobjede u karijeri na travnatoj podlozi u svom drugom meču. U prvom je upisao poraz u kvalifikacijama Eastbournea.

Osvajač Umaga iz 2017. godine tako nastavlja s lošim nastupima ove sezone. Ovim porazom izgubit će 350 bodova te će sigurno pasti na sedmu poziciju, a prijeti mu i veći pad koji ovisi o njegovim “susjedima” na ATP ljestvici. Comesanu u drugom kolu čeka ogled s pobjednikom iz meča između Federica Corije i Adama Waltona.

Komentari

Povezano