Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Neočekivana pobjeda Maroka, prolaz Švicarske i Norveške

U jutarnjem terminu Svjetskog prvenstva za žene imali smo prilike pogledati jednu utakmicu grupe H i dvije utakmice grupe A koje su počele u isto vrijeme i koje su odlučivale u prolazu. U grupi H Maroko je senzacionalno pobijedio Južnu Koreju, dok su u grupi A nauštrb Filipinki i nogometašica Novog Zelanda u osminu finala prošle Švicarska i Norveška.

Nakon poraza 6:0 od Njemačke u prvom kolu, nitko nije nogometašicama Maroka davao previše šanse uoči utakmice s Južnom Korejom. Ipak, golom Ibtissam Jraidi Maroko dolazi do velike pobjede kojom su zadržali šansu za prolazak grupe. Također, igračica Maroka Nouhaila Benzina ispisala je povijest postavši prva igračica na Svjetskom prvenstvu koja je zaigrala u hidžabu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U grupi A sve je bilo otvoreno uoči posljednjeg kola. Švicarke su predvodile grupu s četiri boda, njihov protivnik Novi Zeland je s Filipinama bio izjednačen na tri boda, dok su uoči utakmica posljednje bile Norvežanke s tri boda.

Norveška je znala kako ih uvjerljiva pobjeda protiv Filipina sigurno vodi dalje te su to i ostvarili. Već u 31. minuti bilo je 3:0 i sve je bilo riješeno. U drugom dijelu su zabile još tri gola i sa 6:0 ipak prošle u osminu finala nakon neočekivanog poraza od Novog Zelanda u prvom kolu.

S obzirom na uvjerljivu pobjedu Norvežanki, računica za Švicarsku i Novi Zeland je bila jasna. Švicarkama je bod bio dovoljan za prolazak grupe s prvog mjesta, dok je Novi Zeland trebao sva tri boda kako se ne bi oprostili od natjecanja nakon grupne faze.

Nogometašice Novog Zelanda su bolje stajale na terenu i više prijetile golu, no nisu uspjevali probiti discipliniranu obranu Švicarki. Završilo je tako 0:0 pa su domaće predstavnice ispale već nakon grupne faze. Mogu žaliti za utakmicom protiv Filipinki kada su poražene 1:0 što je uostalom najveći razlog njihovog ispadanja.

Komentari

Povezano