Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Neraspoloženi Nijemci isporučili samo 7 golova u 5 utakmica

Nakon što su jučer navečer nogometaši Bochuma i Borussije Dortmund remijem od 1:1 otvorili 30. kolo Bundeslige, danas se nastavilo s novih 5 utakmica u ”njemačkom terminu” od 15:30. Na tih 5 utakmica smo vidjeli svega 7 pogodaka.

Stuttgart – Borussia Mönchengladbach 2:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Stuttgarta su postigli prvi pogodak na današnjim utakmicama Bundeslige, a strijelac pogotka za vodstvo je bio Serhou Guirassy koji je iz neposredne blizine petom zabio za 1:0 u 22. minuti susreta. Vodili su domaći sve do posljednjih 15 minuta, a onda u 77. Dan-Axel Zagadou rukom blokira udarac Ko Itakure, a Julian Weigl s bijele točke izjednačava na 1:1.

Svega par napada kasnije – kazneni udarac za Stuttgart. Itakura ruši Tiaga Tomasa u šesnaestercu te za to zarađuje crveni karton, a Tanguy Coulibaly hladan kao špricer šalje Bredlowa u krivu stranu za vodstvo i na koncu pobjedu od 2:1. Vrlo je vrijedna ova pobjeda za domaću ekipu kojom su izašli iz zone ispadanja jer u ovom trenutku zauzimaju 15. mjesto s 28 bodova koliko ima i šesnaestoplasirani Bochum, no uz bolju gol razliku.

Sebastian Hoeness je postao prvi trener Stuttgarta u posljednjih 5 godina koji je ostao neporažen u prve četiri utakmice od imenovanja glavnim trenerom.

Borna Sosa je za Stuttgart odigrao svih 90 minuta te je susret završio s čak 7 ključnih dodavanja.

Eintracht – Augsburg 1:1

Nogometaši Eintrachta i Ausgburga su remizirali rezultatom 1:1 na Deutsche Bank Parku. Domaćini su poveli u 25. minuti nakon što je Elvis Rexbecaj prizemni ubačaj Tute preusmjerio u vlastitu mrežu, dok su gosti izjednačili u 58. minuti kada Ermedin Demirović krasnim volejem posprema loptu iza leđa Kevina Trappa.

Ovaj remi je malo udaljio Eintracht od mjesta koje vode u europska natjecanja sljedeće sezone, dok je Augsburg s ovim bodom ostao 13. uz svega 3 boda više od zone ispadnja.

Dion Drena Beljo je igrao sve do 92. minute za Augsburg te se istaknuo sa 7 od 11 osvojenih zračnih duela u kojima je sudjelovao.

Leipzig – Hoffenheim 1:0

Leipzig je do minimalne pobjede kojom su nastavili potjeru za mjestima koje vode u Ligu prvaka stigao u 28. minuti nakon velike pogreške u dodavanju stopera gostiju Johna Brooksa poslije koje su domaćini u 4 dodavanja stigli do velike prilike koju ne propušta iskoristiti povratnik u početnu postavu Christopher Nkunku kojemu je to bio 13. prvenstveni pogodak ove sezone.

Leipzig je trenutno 5. s 54 boda, dok je Hoffenheim 14. s 29, samo jednim više od Bochuma koji drži 16. mjesto koje vodi u doigravanje za ostanak u ligi.

Joško Gvardiol je za Leipzig igrao do 59. minute, dok je Andrej Kramarić odigrao svih 90 minuta za Hoffenheim.

Köln – Freiburg 0:1

Nogometaši Freiburga su do treće uzastopne pobjede došli u 54. minuti kada je korner na prvu stativu ubacio kapetan Christian Günter, Lucas Höler glavom prebacuje na drugu, a tamo se nalazi Ritsu Doan koji glavom iz blizine zabija svoj peti prvenstveni pogodak sezone.

Ovom su pobjedom nogometaši Freiburga ostali na 4. mjestu s 56 bodova koliko ima i trećeplasirani Union Berlin čime su postavili klupski rekord po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni Bundeslige otkad se za pobjedu dobiva tri boda, dok je Köln ostao 11. s 35 bodova.

Union Berlin – Bayer Leverkusen 0:0

Remijem bez pogodaka, Union Berlin je zadržao treće mjesto prvenstvene ljestvice s 56 bodova, dok su nogometaši Bayer Leverkusena ostali na 6. mjestu s 48 bodova te su nastavili niz od trenutno 14 utakmica bez poraza u svim natjecanjima.

Josip Juranović je za domaće odigrao svih 90 minuta.

Komentari

Povezano