Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Neredi i kaos u grčkom derbiju. Olympiakos postao prvakom nakon prekida

Četvrtu utakmicu finalne serije grčke košarkaške lige pokušali su sinoć u Ateni odigrati Panathinaikos i Olympiakos.

Kažemo pokušali, jer nakon što je rezultat u tri utakmice bio 2:1 za Olympiakos, u sinoćnjoj utakmici su gosti u 3. četvrtini otišli na velikih 63:35, a tada je uslijedio kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Navijači”, ili bolje rečeno huligani koji podržavaju Panathinaikos odlučili su prekinuti utakmicu. Krenulo je s mnogobrojnim laserima kojima su ometali gostujuće igrače i trenera.

Nasstavilo se ubacivanjem različitih predmeta u teren, da bi par pojedinaca pokušalo i doći do samog terena s ciljem bacanja baklji prema gostujućim igračima. Suci su tek tada odlučili prekinuti susret, a da bi atmosfera bila još nabrijanija pobrinuo se trener Olympiakosa Giorgos Bartzokas koji je provocirao domaću publiku.

S obzirom da su se u međuvremenu stigle posložiti snage reda, huliganima je “preostalo” jedino demolirati stadion, a kakve su posljedice, možete vidjeti na fotografijama niže.

Sve je to u nevjerici s ruba parketa gledala braća Antetokounmpo, a igrače Olympiakosa pod teškom policijskom pratnjom su iz Atene doveli u obližnji Pirej gdje ih je dočekalo razdragano mnoštvo, kako bi proslavilo naslov prvaka kojeg su im suci i košarkaška organizacija dodijelili nakon prekida utakmice.

Odluka o kazni za Panathinaikos je već donesena, Zeleni će biti kažnjeni s 4 utakmica bez prisustva gledatelja i -2 boda kazne uoči početka sljedećeg prvenstva.

Komentari

Povezano