Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nervozni Lazio izgubio od Milana s tri igrača manje

Jučerašnjim je ogledom Lazija i Milana otvoreno 27. kolo Serije A. Da nije na rasporedu derbi između Napolija i Juventusa u nedjelju navečer, mogli smo ovaj susret komotno nazvati i najzanimljivijom utakmicom kola.

Očekivanja su bila opravdana na terenu, jer zaista smo mogli vidjeti hrpu zanimljivosti na travnjaku, iako je malo tko mogao predvidjeti baš ovakav rasplet događaja. U prvom je poluvremenu Lazio bio nešto opasnija momčad no pogotke nismo vidjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 57. minuti imamo prvu od gore navedenih zanimljivosti, kada je jedan igrač Lazija dobio udarac po licu na sredini terena te ostao ležati na tlu. Glavni sudac nije zaustavio igru, lopta se kotrljala prema aut liniji, a Lazijev Luca Pellegrini rukama je pokazivao kako treba zaustaviti igru i loptu puštao u aut. Manjak sportskog duha pokazao je Christian Pulisic koji bez ustručavanja krenuo na loptu i u solo prodor prema vratima, na što ga je Pelegrini rukama počupao i srušio na travnjak. Marco Di Bello nije uvažio proteste domaćih igrača i Pellegriniju je pokazao drugi žuti karton.

S igračkom su prednošću krenuli Rossoneri u lov na prvi pogodak, te promašili nekoliko dobrih prilika. No, valja istaknuti i zicer kojeg nije iskoristio Ciro Immobile u 75. minuti. Samo minutu kasnije gostiju stižu do vodstva preko Rafaela Leãa, no VAR je taj pogodak poništio zbog zaleđa.

U samoj završnici susreta bilo je najviše događanja! U 88. su minuti nekoliko puta igrači Milana pucali po vratima Lazija iz kaznenog prostora, a taj je karambol završio udarcem Noahe Okafora čiji je udarac bio presnažan da bi ga Ivan Provedel uspio zaustaviti.

Izgubili su nakon toga u potpunosti živce Biancocelesti, pa smo tako u sudačkoj nadoknadi vidjeli dva crvena kartona! Prvo je Adam Marušić zaradio isključenje nakon grubih riječi prema sucu i jednog njegovog faula na Leãu. Samo minutu kasnije je Matteo Guendouzi rukama krenuo vraćati Pulisicu za jedno čupanje na sredini terena. Ovaj se put dobro snašao Di Bello koji je u rijetko viđenom kadru istovremeno pokazao oba kartona – žuti Amerikancu i crveni Francuzu.

Lazio je tako postao prva momčad u Serie A koja dobila tri crvena kartona u istoj utakmici još od Palerma 2012. godine. Bilo je to 13. kolo sezone 2012./13. kada je Palermo izgubio 3:0 na gostovanju kod Bologne. Isključenja su tada zaradili kosovski vratar Samir Ujkani, te Južnoamerikanci Édgar Barreto i Carlos Labrín.

Komentari

Povezano