Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sixersi uvjerljivi protiv Netsa, Raptorsi demolirali Pistonse

Prve dvije NBA utakmice nedjeljom odigrane su u nešto povoljnijem terminu za europske pratitelje košarke. Prvi je susret bio između Brooklyn Netsa i Philadelphia 76ersa, a drugi između Toronto Raptorsa i Detroit Pistonsa. Obje su utakmice završile blowoutom.

Brooklyn Nets 99:121 Philadelphia 76ers

Prva četvrtina prvog susreta bila je jedina neizvjesna četvrtina. Sixersi su brzo “dodali gas” i Netsi takav tempo jednostavno nisu mogli pratiti. Joel Embiid je bio posebno raspoložen s 32 poena, 12 skokova i devet asistencija. Samo mu je jedna asistencija falila za triple-double, no njegove su razigravačke sposobnosti danas osobito došle do izražaja. Tyrese Maxey ga je pratio s 25 poena i bez obzira što s 40% šuta iz igre nije bio na svojoj razini efikasnosti, pružio je i 10 asistencija. De’Anthony Melton ubacio je 21, dok je kod Netsa prvo ime bio Lonnie Walker IV s 26 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto Raptors 142:113 Detroit Pistons

Još jednu jednosmjernu utakmicu gledali smo u Kanadi. Pistonsi su nas navikli na loša izdanja ove sezone, no u ovom susretu su djelovali zbilja poražavajuće. Raptorsi su krenuli neumoljivo i nisu ostavili nikakvu šansu gostima. Čak je sedam igrača Toronta upisalo dvoznamenkasti broj poena, a od cijelog kolektiva najviše se istaknuo Pascal Siakam s 23 poena, sedam skokova i šest asistencija. Kod Pistonsa je prolaznu ocjenu zaslužio Stanley Umude, koji je ubacio 19 koševa s učinkom iz igre 83%. Vrijedi spomenuti da su Raptorsi upisali čak 44 asistencije u utakmici (rekord franšize) na samo sedam izgubljenih lopti. Koliko je loš bio Detroit najbolje govori činjenica da Toronto ove sezone u prosjeku zabija 108.4 poena, što ih stavlja na 27. mjesto u ligi po ofenzivnom učinku.

Komentari

Povezano