Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Neuville i Evans izjednačeni na vrhu nakon prvog dana WRC-a u Hrvatskoj

Završio je prvi dan ovogodišnjeg izdanja WRC Croatia Rally, a na vrhu su se napetu borbu vodili Hyundaijev Thierry Neuville i prošlogodišnji pobjednik, Toyotin, Elfyn Evans. Međutim zanimljivo je kako su na kraju dana obojica podijelila vodstvo s identičnim vremenom od 1:05:15.3.

Nakon prvih pet odvoženih brzinskih ispita Belgijanac je imao prednost od 10 sekundi ispred Velšanina, ali je na šestom brzincu mu se probušila guma nakon što je udario u kamen te se prednost spustila na samo 0.1 sekundu prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sljedećem brzincu Evans je prešao u minimalno vodstvo koje je Neuville ipak anulirao u posljednjem osmom brzinskom ispitu. Na trećem mjestu završio je Evansov momčadski kolega, osmerostruki svjetski prvak, Sebastian Ogier s ukupno 6.6 sekundi zaostatka za vodećim dvojcem. Prva trojka tako se odvojila od ostatka konkurencije budući da je na četvrtom mjestu završio Estonac Ott Tanak s ukupno 34.5 sekundi zaostatka za Ogierom.

Što se tiče WRC 2 kategorije vodeći na kraju dana bio je Rus s bugarskom putovnicom, Nikolay Gryazin koji je stvorio komotnu prednost od preko pola sekunde ispred momčadskog kolege, Francuza Yohana Rossela. Zanimljivo je da trećeplasirani Pepe Lopez kasni malo više od sekundu i pol za Rosselom. Tako je već nakon prvog dana borba za pobjednika u ovoj kategoriji svedena na dvojicu vozača.

U WRC 3 kategoriji na prvom mjestu nalazi se Estonac Romet Jürgenson također je ostvario veliku prednost od čak minute u odnosu na ostatak konkurencije. Jürgenson je također vodeći i u Junior WRC kategoriji. U ovoj kategoriji natječu se trojica hrvatskih predstavnika: Viliam Prodan, Jan Pokos i Slaven Šekuljica koji su dan završili na ukupnom 30., 34. i 44. mjestu. Od ostalih hrvatskih predstavnika u reliju su još nastupili Tomas Hrvatin, Igor Mandić, Željko Magličić i Igor Tomljanović.

Na sutrašnjem rasporedu je novih osam brzinaca gdje nas čeka nastavak ove napete borbe kako za osvajanje ovoga relija tako nastavak borbe za sveukupnu titulu. Naime trenutno Neuville vodi ispred Neuvillea sa šest brodova prednosti, dok u WRC 2 kategoriji vodi Šveđanin Oliver Solberg s 24 boda prednosti ispred Rossela. Francuz ima priliku približiti se Šveđaninu nakon završetka ovoga relija budući da je Solberg preskočio nastup u Hrvatskoj.

Komentari

Povezano