Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Neuville prvi nakon završetka drugog dana i sjajne borbe s Evansom

Belgijanac Thierry Neuville vodeći je nakon završenog drugog dana WRC Rally Croatia s ukupno 4.9 sekundi prednosti pred Velšaninom Elfynom Evansom. Hyundaijev i Toyotin vozač priredili su nam sjajnu borbu za vodeću poziciju budući da su se do kraja dana izmjenjivali na vodećoj poziciji.

Nakon prva četiri brzinska ispita, Neuville je otišao na pauzu s prednošću od 4.7 sekundi ispred Evansa, ali odmah na idućem, sveukupno trinaestom brzincu, Velšanin preuzima vodstvo s prednošću od dvije sekunde. Međutim, Belgijanac se nije predavao te vozi najbrža vremena na iduća tri brzinca i time se vraća u vodstvo. Ostatak poretka za vozače iz WRC 1 kategorije nije se mijenjao u odnosu na jučer pa je tako Evansov momčadski kolega, Sebastien Ogier, još uvijek u igri za pobjedu te zaostaje 11.6 sekundi za vodećim Neuvilleom. Vodeći se trojac tako odvojio od ostatka konkurencije budući da četvrtoplasirani Ott Tanak, zaostaje više od minute za Francuzom. Evansov i Ogierov momčadski kolega Takamoto Katsuta dan je završio kao šestoplasirani, a u Toyotin sendvič ugurao se M-Sportov Adrien Fourmaux. Sedmo i osmo mjesto zauzeli su Norvežanin Andreas Mikkelsen, vozač Hyundaija te Luksemburžanin Grégoire Munster, Fourmauxov momčadski kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon završene subote, prvih deset vozača dobija bodove, ali da bi ih potvrdili i osvojili moraju završiti i nedjeljne brzince da bi se oni računali. Neuville je time zasada osvojio novih 18 bodova čime je povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku u odnosu na Velšanina, koji je osvojio 15 bodova, na ukupno devet bodova.

Što se tiče WRC 2 kategorije situacija na vrhu se nije promijenila te su na prve dvije pozicije još uvijek Citroenovi vozači – Nikolay Gryazin i Yohan Rossel. Bugarin se ipak odvojio od Francuza na ukupnih 39 i pol sekundi prednosti, a zanimljivo je kako je prvi idući vozač, trećeplasirani Pepe Lopez, više od dvije minute i dvadeset sekundi udaljen od vodstva. S obzirom da je ovaj dvojac u ukupnom poretku ukupno na devetom i desetom mjestu, ukupno su osvojili tri boda, Gryazin dva i Rossel jedan bod.

U WRC 3 i Junior WRC kategorijama, Romet Jürgenson također je zadržao svoje vodstvo, ali i povećao ukupnu prednost na više od dvije minute u odnosu na ostatak konkurencije.

Sutra su na redu završna četiri brzinska ispita, od čega je onaj posljednji, dvadeseti, Wolf Power Stage koji za najbržih pet vozača na tom brzinskom ispitu nosi dodatne bodove. Tako nas sutra čeka napeta borba za pobjedu koja bi mogla dodatno učvrstiti hrvatsko mjesto na ljestvici najboljih asfaltnih relija u prvenstvu.

Komentari

Povezano