Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Neuvjerljivi Real Madrid izbacio Leipzig

Na rasprodanom stadionu Santiago Bernabéu u Madridu točno na svoj 122. rođendan, Real Madrid je dočekao RB Leipzig u uzvratu osmine finala Lige prvaka. U prvoj utakmici odigranoj u Njemačkoj Blancosi su slavili 0:1 pogotkom Brahima Díaza.

U prvoj je postavi domaćina krenuo Antonio Rüdiger umjesto Auréliena Tchouaménija kojeg smo vidjeli u toj ulozi u prvom susretu. Francuz se tako vratio na svoju prirodnu poziciju u veznom redu, a tamo s obzirom na prvu utakmicu nije bilo baš strijelca Díaza. U prvih 11 nije bilo ni Rodryga, a vratila se zato tamo prva violina madridskog kluba ove sezone – Jude Bellingham. Luka Modrić susret je započeo na klupi za pričuve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Bikova u usporedbi s prošlim dvobojem nije bilo Lukasa Klostermanna, već je svoje mjesto u srcu obrane zauzeo Castello Lukeba. Od prve je minute krenuo i Amadou Haidara u veznom redu, dok je ostatak postave bio isti. Bivši igrač Dinama Dani Olmo je kao jedan od ključnih kotačića Leipziga započeo utakmicu na desnom krilu.

Dobar dio prvog poluvremena protekao je u opreznom taktičkom dvoboju dvaju momčadi koje nisu previše riskirale. Shodno tome su i zanimljivosti pred objema vratima bile rijetke. U završnici prve polovice susreta ipak su gosti iz Njemačke nešto više pritisli domaćina i dočekali dvije dobre prilike za pogodak preko Xavija Simonsa i Loïsa Opende. Simonsu je dobro obranio Andrij Lunin, dok je Opendin udarac išao malo pored vratnice. Koliko su Madriđani bili zainteresirani za ofenzivnu igru dovoljno govori podatak o nula upućenih udaraca u okvir gola!

Nije prikazanim bio zadovoljan ni Carlo Ancelotti, pa je već na poluvremenu indisponiranog Eduarda Camavingu zamijenio Rodrygom. Malo su se probudili Blancosi, a u 65. minuti odigrali i lijepu kontru iz koje su poveli. Nakon što je Toni Kroos presjekao jedno dodavanje na 30-ak metara od vlastitih vrata, odigrao je do sebe za Bellinghama koji je pretrčao gotovo cijeli teren s loptom u nogama. Imao je Englez samo jedno rješenje u napadu, a baš njega nije adekvatno ispratio Willi Orbán. Bellingham je pravodobno proigrao Brazilca a ovaj efektno zabio za 1:0.

Nije to obeshrabrilo Leipzigere, koji su samo četiri minute kasnije zabili za izjednačenje. Prvi ubačaj iz kornera madridska je obrana počistila, a lopta je s desne došla na lijevu stranu njemačkog napada. David Raum ponovno je centrirao a Orbán se instantno iskupio i glavom iz teške pozicije pogodio za 1:1.

Nastavilo se drugo poluvrijeme u istim tonovima – Leipzig je držao loptu blizu i oko Realovog šesnaesterca, dok je domaćin kroz kontranapad tražio prilike za novo vodstvo. Nešto je konkretniji u svojim podvizima bio Leipzig, a najbliže novom pogotku i produžecima stigli su u sudačkoj nadoknadi kada je Olmo pogodio prečku.

Komentari

Povezano