Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Neviđena ludnica u utakmici dvaju najstarijih nogometnih klubova na svijetu

Uskršnje razdoblje u engleskom niželigaškom nogometu, kao i puno razvikaniji Boxing Day, označava tradicionalnu priliku da navijači svoje omiljene klubove vide dva puta u kratkom razmaku – na Veliki petak te na Uskršnji ponedjeljak. I dok su oči otočke javnosti u prijašnjim godinama uglavnom bile uprte u Championship, ponekad League One, današnji je Uskršnji ponedjeljak bio drukčiji. Naime, 3 kola prije kraja sezone, na Racecourse Groundu su se u Varanama National League, petom rangu engleskog nogometa, sastali Wrexham i Notts County.

U utakmici prvog i trećeg najstarijeg kluba na svijetu, ujedno i 150+ godišnjaka, na kraju je u potpunoj ludnici slavio domaćin Wrexham. Isti onaj Wrexham o kojem smo nedavno pisali, donijevši vam priču o Ryanu Reynoldsu i Robu McElhenneyu kao hollywoodskim vlasnicima i ulagačima dočekao je najstariji nogometni klub na svijetu star 160 godina i 6 mjeseci, Notts County, koji je u vlasništvu danskih biznismena Alexandrea i Christoffera Reedtza. Za razliku od javnosti eksponiranih Reynoldsa i McElhenneya, braća Reedtz su vlasnici tvrtke za nogometnu statistiku i analizu Football Radar koji su također u ovu sezonu ušli veoma ambiciozno i sa željom da se plasiraju u League Two izravnim putem, umjesto kroz iscrpno doigravanje.

Do 42. su kola obje ekipe na svoj konto upisale čak 100 bodova uz gol razlike 106:39 kod Wrexhama i 106:36 kod Notts Countya, a prvu pratilju Woking su ostavili na čak 24 boda razlike, što je indikator kako su obje ekipe jednostavno pomele konkurenciju u zahtjevnoj ligi u kojoj se igra čak 46 kola + playoff. Ekipe osim u broju bodova su predvodile ligu praktički u svim pojedinačnim kategorijama, pa su tako Macaulay Langstaff iz Notts Countya s 40 i Paul Mullin iz Wrexhama s 34 golova predvodnici liste najboljih strijelaca. Priča je još fascinantnija ako vam kažemo da je Langstaff svih 40 golova zabio iz igre, bez ijednog jedanaesterca!

Utakmica koja se odigrala pred rasprodanim Racecourse Groundom i nešto manje od 10.000 gledatelja ponudila je sve ono što prosječni zaljubljenik u nogomet traži: žustri startovi, golovi, preokreti i šokovi za navijače jednog i drugog kluba. Poveli su gosti u sudačkoj nadoknadi 1. poluvremena preko Bostocka, da bi na početku nastavka izjednačio Paul Mullin svojim 35. golom sezone. Za kompletnu ludnicu domaćeg seta navijača jedan kontranapad u 69. minuti okončava Jacob Mendy, ali u 75. minuti za goste izjednačava Kyle Cameron.

Samo 3 minute nakon lošu reakciju gostujuće obrane iskorištava Elliot Lee i postavlja rezultat na 3:2, ali priča tu nije bila niti izbliza gotova. U 6. minuti sudačke nadoknade, jedan od igrača Wrexhama neoprezno u skoku igra rukom, a sudac pokazuje na bijelu točku. Odgovornost preuzima igrač koji je ranije ušao s klupe, Cedwyn Scott, no njegov jedanaesterac čita vratar domaćih Ben Foster i pokreće apsolutnu ludnicu na tribinama i travnjaku velškog stadiona koji je bio premalen da primi sve zainteresirane. Dakako, u svečanoj loži stadiona i kasnije na travnjaku s igračima i navijačima su burno proslavili i Reynolds i McElhenney, nazvavši ovu utakmicu nečim što nikada prije u životu nisu vidjeli.

Wrexham je pobjedom odmaknuo na 3 boda razlike, uz utakmicu manje, pa se čini da će 20 godina koliko klub i grad čekaju na ulazak u viši rang nekog natjecanja, konačno doći svome kraju! Notts County bi pak trebao u doigravanje za preostalu drugu poziciju koja vodi u League Two što je, prema danas viđenom, rang natjecanja u kojem oba kluba definitivno zaslužuju biti.

Sažetak utakmice možete pogledati niže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komentari

Povezano