Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nevjerojatna Świątek izjednačila rekord Navratilove, za novo finale protiv Gauff

Prvi dan četvrtfinala na Roland Garrosu je započeo s dvije očekivane pobjede favoriziranih tenisačica. Prva i treća najbolja tenisačica svijeta će tako odmjeriti snage i na trećem po redu French Openu.

Prve su na teren izašle Coco Gauff i Ons Jabeur. Iako je Tunižanka prvi set dobila sa 6:4, što je za Amerikanku bio prvi izgubljeni set na turniru, Gauff je sljedeća dva seta osvojila sa 6:2 i 6:3 za plasman u treće uzastopno Grand Slam polufinale, a drugo u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tri uzastopna plasmana u polufinale Grand Slama, Coco je postala najmlađa s tim pothvatom još od Marije Sharapove.

U drugom meču dana nismo vidjeli takvu napetost. Najbolja tenisačica svijeta Iga Świątek u ovom trenutku djeluje nedodirljivo, a danas je sa 6:0 i 6:2 s turnira ispratila Markétu Vondroušovu. Poljakinja je meč okončala sa 74% osvojenih poena na servisu, 25 winnera i samo 10 neprisiljenih pogrešaka.

Świątek je u mečevima osmine finala i četvrtfinala izgubila samo dva gema što je izjednačenje rekorda Martine Navratilove koja je na US Openu 1989. godine također izgubila samo dva gema u toj fazi. U osmini finala je Regini Rajchrtovoj prepustila dva gema, a Manueli Maleevoj u četvrtfinalu niti jedan. Do naslova nije mogla jer je u finalu bolja bila Steffi Graf.

Za Igu će ovo biti prvo Grand Slam polufinale nakon prošlogodišnje titule u Parizu. Ona i Gauff su se prošle godine sastale u četvrtfinalu, a pretprošle u finalu s jednakim ishodom – pobjedom poljske tenisačice.

Njih dvije su pritom postale tek drugi par tenisačica s međusobnim mečevima na tri uzastopna Roland Garrosa (od četvrtfinala nadalje) poslije Martine Navratilove i Chris Evert koje su igrale na četiri uzastopna između 1984. i 1987. godine.

Komentari

Povezano