Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nevjerojatni Marchand došao do novog zlata, odlična večer za Australiju

Tri plivačka finala vidjeli smo večeras na Olimpijskim igrama u Parizu, a osim neizvjesnosti na prve dvije utrke, na trećoj smo vidjeli i postavljanje novog rekorda Olimpijskih igara.

Australac Cameron McEvoy tijesno je potukao konkurenciju u sprinterskoj disciplini 50 metara slobodnim stilom, isplivavši stazu za 21.25 sekundi. Srebrni je s pet stotinki zakašnjenja bio Benjamin Proud, dok je broncu osvojio domaći plivač Florent Manaudou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato za žene u disciplini 200 metara leđno osvojila Australka Kaylee McKeown. Ona je stazu isplivala za 2:03:73 minute te time postavila novi olimpijski rekord! Amerikanka Regan Smith te Kanađanka Kylie Masse osvojile su srebro, odnosno broncu.

Francuska se himna orila nakon nastupa muškaraca na 200 metara mješovito, budući da je pobjedu s vremenom 1:54:06 odnio Leon Marchand. Time je ujedno i postavio novi olimpijski rekord, čime je skinuo Michaela Phelpsa s prijestolja te za svega šest stotinki bio sporiji od svjetskog rekorda. Za čak sekundu i 25 stotinki sporiji je bio srebrni Britanac Duncan Scott, dok je Kinez Shun Wang doplivao do bronce.

Fenomenalnom Francuzu je to bilo četvrto zlato ovih Igara.

Komentari

Povezano