Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

New Jersey svladao Buffalo na otvaranju nove NHL sezone

U petak navečer je otvorena nova sezona najjače hokejaške lige na svijetu, NHL-a. Prva utakmica odigrana je između New Jersey Devilsa i Buffalo Sabersa u sklopu NHL global seriesa, a domaćin je bila O2 Arena u Pragu. Utakmica je pripala ekipi New Jersey Devilsa rezultatom 4:1 (2:0, 1:0, 1:1).

Nakon devet minuta igre dogodila se prva promjena rezultata kada su Devilsi izveli sjajan presing na obranu Sabersa nakon čega je Kanađanin balkanskih korijena Johnny Kovačević pronašao Stefana Noesena koji je iz blizine matirao vratara Sabersa Ukku-Pekka Lukkonena za 1:0 ekipe iz New Jerseya. Četiri minute do kraja prve trećine Devilsi su udvostručili svoju prednost kada je nakon klasičnog razvlačenja obrane Sabersa Kovačević uputio topovski udarac i probušio Lukkonena za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga trećina donijela je nove poteškoće za Saberse jer je nakon tri i pol minute igre Nathan Bastian uputio povratni pak za Nicu Hischiera koji je još jednom probušio nesretnog Finca na golu Sabersa i tada se već činilo da će ekipa iz Buffala doživjeti debakl.

U trećoj trećini Sabersi su se, razumljivo, otvorili i krenuli agresivnije ka golu suparnika, te imali veliki broj napada, a golom Owena Powera su deset minuta do kraja trećine smanjili na 3:1. Ipak, dvije i pol minute prije kraja Sabersi su se odlučili izvaditi vratara, no bili su previše tromi u napadu i to je dobro kaznio Paul Cotter zabivši tap in na praznu mrežu za ovjeravanje pobjede svoje momčadi.

Posjeta NHL-a Pragu završava se u subotu kada od 16 sati igraju iste ekipe.

Komentari

Povezano