Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Newcastle doživio debakl protiv selekcije australske lige

Ne samo da su nogometaši Newcastlea u turneji Australijom na isteku sezone, po mnogima besmislenoj, ostavili englesku reprezentaciju bez Kierana Trippiera koji se ozlijedio, već su i doživjeli težak udarac za svoju reputaciju i imidž.

Nakon susreta protiv Tottenhama koji je okončan s prijateljskih 1:1, Newcastle je u jutarnjim satima petka (po srednjeeuropskom vremenu) odigrao utakmicu protiv A-League All Starsa, selekcije najboljih igrača australske lige i teško nastradao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istini za volju, trener Svraka Eddie Howe na teren je poslao šaroliku ekipu prosječne starosti tek nešto više od 21 godine, s mnogobrojnim članovima Newcastleove U21 ekipe te 32-godišnjim rezervnim vratarom Markom Gillespiejem, no vjerujemo da ni on nije očekivao ovakvu rezultatsku katastrofu i rasprodaju ugleda.

Selekcija Australske lige vodila je 3:0 u 33. minuti zahvaljujući pogocima Benjamina Olda, Nicolasa Milanovića i Adama Taggarta, da bi posao u drugom poluvremenu dovršili Apostolos Stamatelopoulos s dva zgoditka, Jake Hollman, Jordan Courtney-Perkins i Bozhidar Kraev. U igru je u 2. poluvremenu ušlo i australsko čudo od djeteta, Nestory Irankunda, koji je upisao asistenciju za 5. pogodak.

Po ovom debaklu, Newcastle se vraća u Englesku, a igrači idu na godišnje odmore ili se počinju pripremati za Europsko prvenstvo, no po tko zna koji put se postavlja pitanje smislenosti ovakvih utakmica engleskih klubova.

Komentari

Povezano