Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Newcastle pokvario Kovačićev povratak i izbacio City iz EFL kupa

Nakon jučerašnjih sedam utakmica, danas je s preostalih devet kompletirana šesnaestina finala. Najzanimljiviji susreti bili su oni između Brentforda i Arsenala, Chelseaja i Brightona te Newcastlea i Manchester Cityja kao jedini susret koji se igrao u 21.

Susret Manchester Cityja ujedno je značio i povratak Matea Kovačića u njihov sastav. On je započeo susret kao i kolega mu iz reprezentacije Joško Gvardiol. Kovačić je odigrao 68. minuta, dok je Gvardiol odradio cijeli susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme prošlo je s jednom promašenom prilikom sa svake strane. Za domaćine je promašio Jacob Murphy, dok je s druge strane loše reagirao Julián Álvarez.

Newcastle je bolje ušao u drugi dio i poveo u 53. minuti. Alexander Isak je bio strijelac nakon što mu je sve na pladnju priredio Joelinton.

City je nakon toga pokušao napasti, ali nisu stvarali previše konkretnih situacija. Doduše, niti igrači Cityja nisu izgledali kao da im je pretjerano stalo doći do pogotka. Najbliže je došao Rico Lewis koji je pucao malo pored gola.

Ostalo je tako 1:0 te City treću godinu u nizu ispada prije završnice. Nakon četiri osvojena Liga kupa u nizu, sada treću godinu ne dolaze dalje od četvrtfinala. Prošle godine tamo ih je zaustavio Southampton, dok su godinu ranije u osmini finala ispali od West Hama nakon jedanaesteraca. Zanimljivo, prvi je ovo puta Pepu Guardioli da ispada na prvoj stepenici nekog kupa u cijeloj trenerskoj karijeri.

Što se drugih utakmica tiče Bournemouth je rutinski s 2:0 odradio posao protiv Stokea, dok je Everton iznenadio Aston Villu i u gostima slavio 1:2. U dvoboju drugoligaša Blackburn je s 5:2 izbacio Cardiff.

West Ham se dugo mučio, ali su na kraju ipak izborili 0:1 pobjedu kod trećeligaša Lincolna. Liverpool je nakon preokreta u drugom poluvremenu uspio slaviti 3:1 protiv Leicestera. Fulham je nakon vodstva 2:0, s 2:1 kod kuće svladao Norwich.

U okršajima premierligaša Arsenal je s minimalnih 0:1 slavio u londonskom derbiju protiv Brentforda, dok je Chelsea napokon osjetio okus pobjede 1:0 pobjedom nad Brightonom. Pobjedničke golove zabili su Reiss Nelson i Nicolas Jackson.

Komentari

Povezano