Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Newcastle pregazio Chelsea, West Ham kasnim preokretom stigao do pobjede

Nakon derbija kola između Manchester Cityja i Liverpoola, 13. kolo Premier lige ponudilo nam je pet utakmica s početkom od 16 sati. U pet utakmica vidjeli smo čak 19 golova, dva isključenja, preokrete i mnoštvo lijepih poteza.

Burnley je ugostio West Ham u nadi da će skupiti bodove u bitci za opstanak. Prvo poluvrijeme nije ponudilo pretjerane zanimljivosti, no u drugom je Burnley došao do vrijednog pogotka. U 49. minuti iskusni je Jay Rodriguez bio precizan s bijele točke i donio prednost od 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham Davida Moyesa iznimno je žilava momčad, a to su dokazali i danas. U 83. minuti izjednačili su preko autogola Dare O’Shee, a u 91. minuti preokrenuli pogotkom Tomasa Součeka na asistenciju Mohammeda Kudusa.

Luton je na svom terenu dočekao Crystal Palace. Prvih sat vremena igre nije ponudilo gotovo ništa značajno, a potom – kaos. U 72. minuti Teden Mengi pogodio je na asistenciju Carltona Morrisa i donio prednost Lutonu. Tri minute poslije Palace izjednačava rezultat preko čudesnog solo pogotka Michaela Olisea. Za potpunu rapsodiju domaćih tribina pobrinuo se Jacob Brown u 83. minuti kada je pogodio na fantastičan ubačaj Chidozieja Ogbenea.

Susret u kojem su obje ekipe obilježene ozljedama bio je onaj između Newcastlea i Chelseaja. Domaćini su u usprkos znatno oslabljenom sastavu uspjeli doći do prednosti, u 13. minuti Lewis Miley lijepo je pronašao Alexandera Isaka, koji mirno zabija. Samo 10 minuta poslije Chelsea izjednačava prekrasnim slobodnim udarcem Raheema Sterlinga pa se s rezultatom 1:1 odlazi na predah.

U nastavku su Svrake potvrdile svoju dominaciju pogocima. U 60. je minuti Anthony Gordon uputio precizan ubačaj u šesnaesterac, a glavom je pogodio kapetan Jamaal Lascelles. Samo jednu minutu poslije zabili su i drugi pogodak kada je Joelinton iskoristio veliki kiks Thiaga Silve. Ni tu se nije nazirao kraj za Bluese, prvo je Reece James isključen zbog drugog žutog kartona, a “točku na i” postavio je Anthony Gordon svojim pogotkom za visokih 4:1.

Brighton je tražio prekid lošeg niza u Nottinghamu, no stvari za njih nisu dobro krenule. Već u trećoj minuti Forest je poveo preko Anthonyja Elange, koji je loptu glavom pospremio na ubačaj Morgana Gibbsa-Whitea. Brighton se nije predao pa je već do poluvremena uspio preokrenuti rezultat. Gol za izjednačenje bio je djelo Evana Fergusona, dok je za 1:2 iz jedanaesterca bio precizan João Pedro.

Brighton si je naposljetku zakomplicirao život. Prvo je Lewis Dunk isključen zbog dva žuta kartona, a Gibbs-White je smanjio na 2:3 nakon preciznog penala. Dramatičnoj završnici unatoč, Brighton je uspio zadržati prednost i osvojiti tri boda.

Utakmica između Sheffield Uniteda i Bournemoutha bila je prilično jednosmjerna. Bournemouth nije imao milosti prema domaćinima i s 0:3 su svladali Sheffield. Junak utakmice bio je Marcus Tavernier s dva pogotka, dok je jedan upisao Justin Kluivert, čime je postao treći igrač na svijetu koji je zabio u svakoj od liga Petice. Sheffield je uspio smanjiti preko Olivera McBurnieja u 97. minuti, no bila je to slaba utjeha za ovakvu izvedbu.

Komentari

Povezano