Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Newcastle pregazio Tottenham na pogon Isaka i Gordona

Četvrtoplasirani Tottenham i osmoplasirani Newcastle United su u ranijem popodnevnom terminu na St. James’ Parku otvorili 33. kolo engleske Premier lige. Nakon pobjeda u posljednjem kolu, i Pijetlovi i Svrake u ovom su dvoboju tražili nastavak pozitivnog niza. Momčad Eddieja Howea na kraju je slavila s 4:0.

Crno-bijeli prijetili su u desetoj i 17. minuti, dok su gosti preko Time Wernera upisivali šanse u sedmoj i 16. minuti. Računajući i udarce van šesnaesterca, omjer udaraca u 25. minuti bio je 4:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaos na terenu u 31. minuti napokon se preslikao i na rezultat. Anthony Gordon agresivnim pritiskom krade Destinyju Udogieju loptu i odlaže za Alexandra Isaka koji poentira za prednost domaćih 1:0. Šveđanin je tako upisao svoj šesti pogodak u posljednjih šest utakmica.

Već minutu poslije uslijedila je nova konfuzija u obrani Tottenhama a sada je Gordon bio strijelac za 2:0. Šanse je još u 37. i 44. upisivao Isak, a Svrake su na odmor otišle sa zasluženih 2:0.

Newcastle je riješio pitanje pobjednika na početku drugog poluvremena. U 51. minuti je Isak izašao u kontru te postigao pogodak u stilu Thierryja Henryja za 3:0.

Iako je Tottenham pokušavao, disciplinirane Svrake nisu dopustili da se ozbiljnije zaprijeti golu Martina Dubravke. U 87. minuti je Gordon ponovo bio u ulozi asistenta, a ovaj put za završnih 4:0 glavom pogađa Fabian Schär.

Newcastle je ovom pobjedom preskočio Manchester United i West Ham te se popio na šestu poziciju. S druge strane, poraženi Spursi su pali na petu mjesto.

Komentari

Povezano