Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Newcastle prodao igrača Arapima, konkurenti ljutiti zbog toga

Newcastle je kao najbogatiji klub svijeta finiširao i svoj treći ulazni transfer prije početka nove sezone. Nakon dolaska Yankube Minteha i Sandra Tonalija, kupljen je i lijevi krilni igrač Leicestera, Harvey Barnes za 39 milijuna funti. Ukupno je tako Newcastle potrošio 100 milijuna funti u ovom prijelaznom roku.

Kako ne bi bilo problema s financijskim fair-play odredbama, Newcastle je morao nekog i prodati, a taj netko je također lijevi krilni napadač, Allan Saint-Maximin. Ono što je izazvalo probleme u nogometnoj javnosti je kupac tog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Saint-Maximin bi za 30 milijuna funti iz Newcastlea trebao otići u Al Ahli. Problem je što je vlasnik Al Ahlija ujedno i većinski vlasnik Newcastlea, a radi se o saudijskom javnom fondu, odnosno tehnički o vladaru te države, Mohammedu bin Salmanu.

Neki premierligaški klubovi su dosta vokalni oko ovog posla jer smatraju da Newcastle na ovaj način sam sebi daje financijsku injekciju kako bi izbjegao kršenje odredbi financijskog fair-plays, no iz Newcastlea tvrde da je cijena Saint-Maximina realna, a ne napumpana, te da nema oko ovog posla nikakvog spora.

Svrake su jedno krilo prodale, drugo kupile, a potencijalne nepravilnosti oko ovog posla za sada ne postoje.

Komentari

Povezano