Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Newcastle razbio Aston Villu u sjajnom debiju Sandra Tonalija

U posljednjoj utakmici dana prvog kola engleske Premier lige, od 18:30 smo na rasporedu imali dvoboj između Newcastlea i Aston Ville. Raspoloženi domaćini su susret okončali s velikom pobjedom od čak 5:1.

Svrake su pred vlastitim navijačima od samog starta počeli agresivno i s puno energije, a već u 6. minuti su došli u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S lijeve strane je ubacio Anthony Gordon, a novo pojačanje Newcastlea Sandro Tonali je nečuvan natrčao na loptu i volejom zakucao za 1:0. Bolji debi mladi Talijan nije mogao zamisliti.

Samo koji trenutak kasnije, domaći sastav je ponovno bio blizu pogotka, a u glavnim ulogama je opet bio dvojac koji je kreirao prvi pogodak. Gordon je sjajno uposlio Tonalija, no ovog puta je vratar Aston Ville Emiliano Martinez bio spreman.

Slavlje Svraka nije dugo trajalo s obzirom na to da su gosti stigli do izjednačenja samo 5 minuta kasnije. Ubačaj Lucasa Dignea s lijeve strane je Ollie Watkins prebacio na drugu stativu gdje ju je dočekao novo pojačanje Aston Ville Moussa Diaby i zabio za 1:1. Kakav početak za debitante!

Ludi početak utakmice se nastavio pet minuta kasnije kada Svrake opet dolaze do vodstva. Ovog puta iz prekida. Tonali je ubacio loptu u gužvu, Sven Botman ju je spustio do Alexandera Isaka koji ju posprema u mrežu za 2:1.

Nakon što se ukazivala pomoć ozlijeđenom Tyroneu Mingsu koji je na kraju morao izaći iz igre, a umjesto njega je ušao Pau Torres, ritam utakmice je dosta pao. Sljedeću šansu na utakmici smo vidjeli tek u 42. minuti kada se u izglednoj prilici našao Diaby, međutim pucao je pored gola.

Do kraja poluvremena više nismo vidjeli šansi, stoga se na predah otišlo rezultatom 2:1 za Newcastle.

Početak drugog poluvremena je protekao u nešto većem posjedu lopte gostiju, no domaći sastav je iz kontri i polukontri stvarao dosta problema. Dolazimo do 58. minute kada je Ezri Konsa napravio nevjerojatnu grešku pred svojim golom, ispustio je loptu iz posjeda, Isak je to uzeo kao poklon te se sjajno snašao i prebacio vratara Martineza za povećanje vodstva i rezultat od 3:1.

Nakon gola Svraka igra se rasplamsala te su se stvarale šanse na obje strane, a gosti su bili jako blizu pogotka kada je Matty Cash u 64. minuti promašio prazan gol. U 73. minuti je opet zaprijetio Cash, pucao je s desne strane, no Nick Pope je bio spreman na taj udarac. Samo 4 minute kasnije, Newcastle je riješio pitanje pobjednika.

Dvojac koji je ušao s klupe je stavio točku na i. Harvey Barnes je s lijeve strane lijepo uposlio Calluma Wilsona koji je lagano pospremio za 4:1. Mogle su Svrake i doći do još jednog pogotka samo koji trenutak kasnije jer se Wilson opet našao sam pred Martinezom, no ovog puta je Argentinac bio uspješniji.

U sudačkoj nadoknadi je Newcastle došao do novog pogotka. Obrani Aston Ville je pobjegao Barnes koji je izašao jedan na jedan s Martinezom i zabio za 5:1 te postavio konačan rezultat utakmice.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano