Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Newcastle razbio PSG na St. James’ Parku, Borussia Dortmund i Milan odigrali nulu

Drugo kolo skupine F koja je označena kao skupina smrti nam je priredila nova dva spektakla. Newcastle je ugostio PSG u prvoj domaćoj utakmici Lige prvaka nakon 20 godina, dok je Borussia Dortmund dočekala talijanski Milan.

Newcastle – PSG 4:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Newcastlea Eddie Howe je u ovoj utakmici imao problema s izostancima nekoliko bitnih igrača. Nije mogao računati na Harveya Barnesa, Svena Botmana, Joelintona, Joea Willocka i Calluma Wilsona. S druge strane strateg Parižana Luis Enrique nije imao puno problema sa sastavljanjem udarne jedanaestorke, dapače, poslao je izrazito ofenzivno orijentiranu momčad. Od prve minute su krenuli Kylian Mpabbe, Goncalo Ramos, Ousmane Dembele i Randal Kolo Muani.

Svrake su na sjajan način započele povratak u Ligi prvaka pred svojim navijačima te su u 17. minuti došli do vodstva, a strijelac je bio Miguel Almirón. Direktan krivac kod ovog gola je bio stoper Parižana Marquinhos koji je nonšalantno išao iz obrane slati dugu loptu. Međutim jako je loše to izveo te je lopta bila presječena i uzrokovalo je vodstvo Newcastlea za delirij na tribinama St. James’ Parka.

Newcastle kroz čitavo prvo poluvrijeme bio puno bolja i konkretnija momčad, a to im se isplatilo u 37. minuti kada su došli do povećanja vodstva pogotkom Dana Burna. Svrake su u potpunosti nadigrale statični PSG u prvom poluvremenu te su zasluženo na predah otišli s prednošću od 2:0.

Nakon samo pet minuta drugog poluvremena, Newcastle je postigao još jedan gol. Na 3:0 je povisio Sean Longstaff, a jako loše je pri ovom udarcu reagirao vratar PSG-a Gianlugi Donnarumma koji snosi dio krivice kod trećeg gola Svraka. U 56. minuti su Parižani uspjeli doći do smanjenja rezultata i na taj način dali upozorenje Newcastleu da priča još nije u potpunosti gotova.

Mladi Warren Zaire-Emery je krasno proigrao utrčalog Lucasa Hernandeza koji je pospremio za 3:1. Parižani su pokušali doći i do drugog pogotka, no ipak su kroz cijeli susret izgledali loše na terenu. Kao šlag na tortu prekrasne večeri na St. James’ Parku je bio fantastičan pogodak Fabiana Schara za 4:1 koji je postavio konačan rezultat utakmice. Sasvim zaslužena pobjeda Svraka.

Borussia Dortmund – Milan 0:0

Njemačka momčad je u prošlom kolu relativno lagano izgubila na gostovanju kod PSG-a, dok je Milan propustio na domaćem terenu nakon izrazite dominacije tek remizirao protiv Newcastlea.

Prvo poluvrijeme je proteklo bez golova i bez puno šansi. Borussia Dortmund je zaprijetila preko Donyella Malena, dok je za Milan zicer nakon kornera promašio Olivier Giroud.

Drugo poluvrijeme se nije previše razlikovalo od prvog, u konačnici je utakmica završila bez golova.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano