Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Newcastle razbio Sheffield United 8:0

U posljednjoj utakmici šestog kola engleske Premier lige se Newcastle praktički poigrao u gostima kod Sheffield Uniteda i slavio s ogromnih 8:0 što im je ujedno i najveća gostujuća pobjeda u povijesti Premier lige.

Gostujuća momčad je dominirala svih 90. minuta te je Sheffield bio vidno inferiornija momčad. Za “Svrake” su zabijali redom Sean Longstaff, Dan Burn, Calum Wilson, Anthony Gordon, Miguel Almiron, Bruno Guimaraes i Alexander Isak, a Kieran Tripper je upisao hattrick asistencija. Trippier je tako postao tek drugi igrač u povijesti Premier lige koji je asistirao za tri gola glavom u jednoj utakmici, prvo je to napravio Jason Puncheon za Crystal Palace protiv West Hama u veljači 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na rezultat, nije ni čudno da je oboreno nekoliko rekorda. Jedan od njih je da je Newcastle prva momčad u povijesti Premier lige koja je na jednoj utakmici imala osam različitih strijelaca (isključujući autogolove).

Wilson je svojim pogotkom došao do 42. gola za “Svrake” i tako postao peti najbolji strijelac Newcastlea u povijesti Premier lige. Englez je preskočio Lesa Ferdinanda koji je do sada držao peto mjesto s 41 pogotkom.

Newcastle je ovom pobjedom došao do osmog mjesta u prvenstvu te sada imaju devet bodova na svom kontu. S druge strane, Sheffield je zakucan za dno tablice te ima samo jedan bod u šest odigranih utakmica.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano