Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Newcastle razbio Tottenhham, West Ham razbio Bournemouth

Nakon jučerašnjih uzbuđenja u Premier ligi, danas je s dva dvoboja zaključeno nepotpuno 32. kolo. Na sjeveru su važan dvoboj za europska mjesta odigrali Newcastle i Tottenham, dok se na drugom kraju Engleske i prvenstvene tablice igrao dvoboj Bournemoutha i West Hama.

U obje utakmice gledali smo apsolutno razbijanje. Newcastle je pred svojim napadačima razbio Tottenham 6:1, a West Ham je u gostima nadvisio Bournemouth 0:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bournemouth – West Ham

U utakmicu na samom jugu Engleske oba kluba krenuli su u dobrom raspoloženju. Bournemouth je prošli vikend senzacionalno dobio Tottenham u gostima, a West Ham je remi protiv Arsenala okrunio prolaskom u polufinale Konferencijske lige.

Krenulo je sjajno za goste koji su nastavili dobru realizatorsku formu. Michail Antonio je doveo West Ham u vodstvo u 5. minuti nakon kornera kojeg je izveo Aaron Cresswell. Treći je to njegov gol u dvije utakmice.

Dobar start Čekićara nastavio se sedam minuta kasnije. Lucas Paqueta nadskočio je Jacka Stephensa nakon ubačaja Vladimira Coufala i glavom pogodio pored nemoćnog Neta. Brazilcu je to treći put da se upisuje u strijelce u prvenstvu ove sezone.

Zaigrao je Bournemouth bolje nakon drugog pogotka i zaprijetio par puta, ali sve što je prolazilo obranu zaustavljao je odlični Lukasz Fabianski.

Novi prekid pred kraj poluvremena donio je West Hamu novi gol i rješenje utakmice. Declan Rice je nakon kornera ostao zaboravljen na drugoj stativi i drugu utakmicu u nizu zabio gol. Nije Bournemouth igrao pretjerano loše u prvom dijelu, ali je lošom igrom na prekidima pao u veliki zaostatak.

U drugom djelu utakmica se umrtvila i dugo nije bilo uzbuđenja. Onda je Pablo Fornals potezom utakmice dodatno zacementirao pobjedu West Hama. Jarrod Bowen je ubacio na Fornalsa koji je atraktivnim “škorpionom” zabio četvrti gol.

Do kraja utakmice nije bilo više uzbuđenja i West Ham je novom pobjedom pobjegao na šest bodova od opasne zone i sada puno lakše dišu. Bournemouth iduće kolo ima važan susret protiv Southamptona koji je ovaj tjedan uzeo bod Arsenalu.

Newcastle – Tottenham

Sa samog juga selimo na sjever gdje je Newcastle ugostio Tottenham. Obje ekipe su u prošlom kolu doživjele poraz; Newcastle je razbijen 3:0 od Aston Ville, dok su gosti poraženi u već opisanoj utakmici protiv Bournemoutha.

Nije moglo bolje krenuti za domaćine koji su već u 9. minuti vodili 3:0, a u 21. 5:0. Golijadu u prvih devet minuta je otvorio Jacob Murphy. On je prvi naletio na odbijanac nakon udarca Joelintona i zakucao loptu u mrežu za idealan početak.

Bio je to samo početak Tottenhamove patnje. U šestoj minuti Joelinton je pobjegao Pedru Porru i izbio sam pred Llorisom te mirno zabio svoj peti pogodak ove sezone. Tri minute kasnije već je 3:0. Ponovno je Fabian Schär u ulozi asistenta, a svoj drugi gol zabio je Murphy.

Nije tu stala agonija gostiju koji u idućih desetak minuta primaju još dva gola. U 19. minuti je Joe Willock dao lijepu loptu za Alexandera Isaka koji je s ruba kaznenog prostora odlično pogodio suprotni kut za 4:0 Newcastlea.

Dvije minute kasnije Lloris je i peti puta morao vaditi loptu iz mreže. Ponovno je strijelac bio Isak koji je svojim desetim golom ove sezone doveo pod znak pitanja Tottenhamov najveći ligaški poraz u povijesti. On je došao u rujnu 1978. kada ih je Liverpool na Anfieldu svladao sa 7:0.

Na poluvremenu je Cristian Stellini napravio rukometnu zamjenu. Fraser Forster je ušao u igru, a Hugo Lloris je ostao na klupi. Zanimljiv potez Talijana jer Lloris je vjerojatno bio najmanji razlog za potop u prvome dijelu.

Izmjena je očito urodila plodom jer gosti u 49. minuti smanjuju rezultat. Harry Kane se lijepo oslobodio čuvara i lijepo pogodio suprotni kut dotada besposlenog Nicka Popea za 5:1.

Vidno su domaćini digli nogu s gasa u drugome dijelu, ali Callum Wilson nije shvatio poruku. On je u igru ušao u 66. minuti i minutu kasnije prvi natrčao na odbijanac za šesti gol u mreži Tottenhama i prvi u mreži Forstera.

To je bilo sve od ove lude utakmice u kojoj je Newcastle dominirao od prve minute. Tottenham je u ogromnoj krizi kojoj se ne nazire kraj, a Newcastle je ovom pobjedom praktički osigurao plasman u top 4 čime bi se vratili u Ligu prvaka po prvi puta od sezone 2002/2003.

Komentari

Povezano