Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Newcastle rutinski preko Sunderlanda, šestoligaš ispisao povijest

U prvom Tyne–Wear derbiju nakon sedam godina, Newcastle je rutinski svladao Sunderland u trećoj rundi FA kupa. Na rasprodanom Stadionu Svjetla gosti su slavili 3:0.

Newcastle je od prve minute pokazao tko je na terenu prvoligaš te su odmah krenuli s dominacijom. To se isplatilo u 35. minuti kada je do tada sigurni stoper Daniel Ballard poslao loptu u svoju mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo je udvostručeno u prvim sekundama nastavka. Pierre Ekwah je izgubio loptu koju mu je oduzeo Miguel Almirón. Paragvajac je vratio loptu u sredinu za Alexandera Isaka koji nije imao težak posao.

Najbliže golu koji bi zakomplicirao stvari Sunderland je došao u 59. minuti. Tada je dalekometni pokušaj Alexa Pritcharda završio na prečki. Pobjedu Newcastlea potvrdio je Isak u 90. minuti golom iz kaznenog udarca.

U ostalim utakmicama igranim u ranijem terminu najveća priča je član šestog ranga engleskog nogometa, odnosno National League South, Maidstone. Klub osnovan 1992. je prvi puta u svojoj povijesti došao do četvrte runde FA kupa.

Četvrti klub šeste lige je s 1:0 svladao Stevenage, sedmi klub treće lige. Junak je bio Sam Corne koji je sigurno izveo kazneni udarac krajem prvog dijela.

U preostale tri utakmice nije bilo iznenađenja. Coventry je razbio Oxford United 6:2, Leicester je slavio na gostovanju kod Millwalla s 3:2, a Ipswich je s 1:3 slavio na gostovanju kod Wimbledona.

Komentari

Povezano