Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Newcastle svladao Arsenal golom iz izrazito sumnjive situacije

Subotnji program 11. kola engleske Premier lige kompletiran je ogledom između Newcastlea i Arsenala na St. James’ Parku. “Svrake” su do minimalne pobjede od 1:0 stigle golom Anthonyja Gordona.

Tijekom uvodnih 30 minuta gotovo ništa konkretno nismo vidjeli. Domaća momčad nije uputila niti jedan udarac prema vratima Davida Raye, dok su ”Topnici” za to vrijeme imali sedam udaraca, no nijedan nije išao u okvir gola Nicka Popea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 37. minuti bilježimo oštar prekršaj Kaija Havertza zbog kojeg je dobio žuti karton, a nakon čega su zbog prigovora čak trojica domaćih požutila. Ni do kraja prvog dijela nismo vidjeli ništa naročito zanimljivo, izuzev još nekoliko prekršaja, od kojih se posebno istaknuo udarac Brune Guimaraesa na Jorginhu koji je prošao nekažnjeno u sudačkoj nadoknadi, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Newcastle je poveo u 64. minuti. Anthony Gordon je poentirao iz blizine nakon što je Joelinton osvojio duel protiv Gabriela te mu se lopta odbila na zicer. Nakon toga je uslijedilo četverominutno ispitivanje tri različite sumnjive situacije – potencijalna lopta izvan igre, potencijalan prekršaj u napadu i potencijalno zaleđe, a nakon svega je Atwell uz pomoć VAR sobe donio odluku da je gol regularan.

To je bio Gordonov peti pogodak u posljednjih 11 prvenstvenih utakmica, dok je isti broj pogodaka postigao u prethodni 51 nastup.

Nakon toga je Arsenal uzeo loptu pod svoje noge, no domaći nogometaši su se izrazito strukturirano branili te ”Topnicima” do kraja susreta nisu dozvolili niti jednu jedinu veliku priliku za izjednačenje rezultata.

Newcastle je ovom pobjedom nastavio niz od trenutno osam uzastopnih prvenstvenih utakmica bez poraza, dok su pritom nanijeli Arsenalov prvi poraz u Premier ligi ove sezone. Newcastle je tako trenutno 6. momčad Engleske s 20 bodova, dok je Arsenal treći s 24.

Komentari

Povezano