Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Newcastle treći puta u nizu koban za Manchester United

Posljednji subotnji susret 14. kola engleske Premier lige donio nam je susret Newcastlea i Manchester Uniteda. Domaćin je u konačnici slavio rezultatom 1:0. Newcastle je tako stigao do treće uzastopne pobjede u međusobnim susretima s Manchester Unitedom.

U prvom poluvremenu Newcastle je bio ekipa koja je imala veću inicijativu. Uz 60% posjeda lopte, domaćini su uputili i 15 udarca prema vratima Crvenih vragova. Međutim, najbolja prilika prvog dijela stigla je iz prekida. Kieran Trippier u 39. minuti iz slobodnog udarca, uzdrmao je gostujuću gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih desetak minuta drugog poluvremena gledali smo ispitivanje snaga, a onda je Newcastle poveo. Gosti su izgubili jedan posjed, lopta je došla do Trippiera koji odličnom povratnom loptom pronalazi Anthonyja Gordona. Mladi engleski napadač nije imao težak posao te je doveo Svrake u vodstvo od 1:0 u 56. minuti susreta.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, iako su gosti postigli gol za izjednačenje u 89. minuti. Harry Maguire pogodio je vrata Martina Dubravke, koji je ranije zamijenio ozlijeđenog Nicka Popea, no gol je poništen zbog zaleđa.

Newcastle je ovom pobjedom preskočio Manchester United na ljestvici te se trenutno nalaze na 5. mjestu s 26 bodova, dok je United 7. s dva boda manje. Newcastle u idućem kolu gostuje na Goodison Parku kod Evertona. Manchester United će na Old Traffordu dočekati Chelsea.

Komentari

Povezano