Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Newcastle u povijesnom preokretu slavio protiv West Hama

Nakon reprezentativne pauze Premier liga se vratila u stilu. Prvi susret 30. kola odigrali su Newcastle i West Ham te su ponudili nezaboravan okršaj.

Za Svrake je sve krenulo idealno. Na samom početku susreta Anthony Gordon izborio je penal kojeg je hladnokrvno realizirao Alexander Isak za 1:0 u 6. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 21. minuti West Ham uzvraća udarac. Prekrasnu asistenciju je uputio Lucas Paquetá, a za jednako dobru završnicu pobrinuo se stasiti Antonio.

Domaćini su pokušavali slomiti goste na sve načine, no Čekićari se nisu dali omesti. U 10. minuti sudačke nadoknade prvog dijela izveli su brzi napad u kojem je Jarrod Bowen pronašao Mohammeda Kudusa, a Ganac je snažno pogodio za preokret.

U nastavku je Newcastle izgledao jednako dezorijentirano, a nova kazna je došla u 48. minuti. Kudus se ovaj put odužio Bowenu i u tranziciji ga uposlio za 3:1. Bowen je lakoćom završio akciju za svoj 14. pogodak u ligi ove sezone.

Newcastle je kasnije vršio pravu opsadu nad golom gostiju, no zbilja je nevjerojatno što su sve ispromašivali. Ipak, u 76. minuti Gordon opet iznuđuje jedanaesterac kojeg je ovaj put skrivio Kalvin Phillips. Strijelac je opet bio Isak na identičan način.

Isak je u sjajnoj partiji uspio i asistirati. U 83. minuti je pronašao Harveyja Barnesa dodavanjem u prostor, a joker s klupe je precizno pogodio za izjednačenje i potpuni delirij tribina.

Isti je igrač pogodio za nevjerojatni preokret u 90. minuti. Dodao mu je Gordon, a Barnes je raspalio udarac iz daljine milimetarski precizno za 4:3. Podsjećamo da su analitičke kuće davale 2 % šanse Newcastleu za pobjedu pri rezultatu 3:1.

Drame nije falilo ni u nadoknadi. Anthony Gordon je nakon dva izborena jedanaesterca i asistencije zaradio drugi žuti karton zato što je napucao loptu pa su Svrake posljednjih nekoliko minuta igrale s igračem manje.

Srećom po domaćine, to nije utjecalo na rezultat. U jednom od najboljih susreta sezone Newcastle je slavio 4:3 i popeo se na osmo mjesto tablice.

Komentari

Povezano