Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nexe bez šansi protiv Kiela

U trećem kolu EHF Europske lige našičko Nexe ugostilo je proslavljenog bundesligaša i četverostrukog prvaka Europe THW Kiel našeg Domagoja Duvnjaka. Momčad sa sjevera Njemačke savladala je izabranike Kreše Ivankovića rezultatom 35:26 (17:14), te tako nakon tri odigrane utakmice Nexe ima dva poraza i jedan remi.

Njemačka ekipa je u uvodnom dijelu susreta pobjegla na +2, te održavala tu prednost, a u devetoj minuti pogotkom Mykole Bilyka odlazi na 5:2. S druge strane, naša se momčad veoma patila s realizacijom, te su joj napadi bili uglavnom dugački. Kiel je iskusno iskoristio nervozu Nexea i s dva vezana pogotka Emila Madsena otišao na 10:5 nakon 15 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gromovi se nisu predali bez borbe, te su u 22. minuti prišli na -3 nakon što je Tin Lučin realizirao sedmerac kojeg je izborio iskusni Jure Dolenec. Lučin je individualnim rješenjima pokušao držati Nexe u igri, no to nije bilo uspješno, te su Nijemci pred kraj prvog poluvremena pogotkom Lukasa Zerbea pobjegli na 16:10.

Ipak, Našičani još jednom pokazuju karakter i serijom 4:0 se vraćaju u igru, najviše zahvaljujući kvaliteti Dolenca i Krešimira Kozine. Nažalost, nekoliko sekundi prije kraja prvog poluvremena Mislav Grgić predaje loptu u ruke Duvnjaku koji to realizira za 17:14 na predahu.

Nexe je u petoj minuti nastavka pogotkom Dolenca ponovo došlo na -2 nakon što je Moreno Car obranio čisti zicer Madsenu. Ipak, Kiel je vrlo brzo vratio svojih četiri razlike nakon što je prvo češki vratar Tomas Mrkva obranio sedmerac Lučinu, a potom je Elias Elifesen Skipagøtu pogodio za 22:18.

U 42. minuti Nexe je imalo još jednu priliku za spuštanje prednosti Kiela, no Mrkva je obranio šut Manuela Štrleka, a potom je Kiel zabio dva vezana gola i ponovio svoju najveću prednost od +6.

Nakon 46 minuta igre Kiel je prvi puta došao do +7 pogotkom Patricka Wienceka, te su nade naših rukometaša postale samo teorija. Do kraja susreta prednost Kiela je samo rasla i nije bilo nikakvih ključnih događaja.

Najefikasniji kod Nexea bio je Lučin sa sedam golova, a isti broj pogodaka kod Kiela je postigao Bilyk. Velik obol gostujućem slavlju dao je i Mrkva s 13 obrana, dok je naš Duvnjak pogodio četiri puta.

Drugi dvoboj ovih momčadi zakazan je za sedam dana u Wunderino areni u Kielu.

Komentari

Povezano