Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nexe neočekivanim porazom otvorilo nastup u Europskoj ligi

U prvom kolu skupine E EHF Europske lige, drugog ranga klupskog rukometa, Nexe je pred svojim navijačima poraženo od Vojvodine s 36:35.

Gosti su bolje ušli u dvoboj, a najveću prednost od tri pogotka razlike dostigli su u 13. minuti. Našičani su na tragu dvije brze kontre smanjili zaostatak za srpskom momčadi, a istaknuo se i Tin Lučin s pet golova na polovici prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do predaha, Vojvodina je propustila ponovno otići na plus tri nakon što im je Moreno Car sjajno obranio dva zicera, da bi Nexe u posljednjim trenucima poravnalo rezultat za 19:19 na odmoru.

U nastavku, rukometaši iz Novog Sada pojačali su agresivnost u obrani što je pridonijelo smanjenoj realizaciji domaćina te kulminiralo vodstvom gostiju s četiri razlike. Našičani su se uspjeli pribrati i s dva vezana gola u dva navrata uloviti priključak. U konačnici, u napetoj završnici nije bilo snage za preokret pa je Vojvodina zasluženo upisala prva dva ovosezonska boda.

Kod hrvatskog doprvaka najbolji su bili Luka Moslavac sa sedam i Lučin sa šest pogodaka, dok su na vratima Mihailo Radovanović i Car zajedno skupili osam obrana. U pobjedničkim redovima istaknuli su se Vukasin Vorkapić sa sedam i Milan Jovanović sa šest golova, a Andrej Tranvac zaustavio je 12 udaraca.

Podsjetimo, Našičani su najveći uspjeh u ovom natjecanju doživjeli u sezoni 2021./2022. kada su izborili Final four te zauzeli četvrto mjesto.

U drugom susretu skupine Kiel je na domaćem terenu svladao Torrelavegu s 32:27. U idućem kolu Nexe gostuje kod Španjolaca, dok Vojvodina dočekuje njemačkog velikana.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano