Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nexe porazom umjesto na prvom, završio na trećem mjestu grupe Europske lige

Grupnu fazu EHF Europske lige Nexe je zaključio na dalekom gostovanju kod švedskog Sävehofa. Uoči utakmice Nexeu je trebao bod za osiguranje prvog mjesta, dok bi u slučaju poraza ovisili o međusobnom omjeru sa Sävehofom o tome hoće li završiti drugi ili treći. U prvom susretu završilo je 29:28 za Nexe. Na kraju se dogodio najgori scenarij te je Nexe porazom 28:34 završio na trećem mjestu.

Nexe je bolje ušao u susret i brzo otišao na prednost od tri razlike (7:4). Tu su prednost održavali neko vrijeme kada Sävehof serijom 4:0 dolazi do vodstva 10:9. Egal je trajao do samog kraja poluvremena koji je pripao Šveđanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našičani su šest i pol minuta prije kraja poluvremena vodili 14:12, ali tada Sävehof radi seriju 5:1 i na predah odlazi s prednosti od dva gola (17:15).

Bolja igra Sävehofa se nastavila i u nastavku. Nakon samo osam minute u drugom dijelu pobjegli su na pet razlike prednosti (22:17). Posebno je impresivan bio Óli Mittún koji je zabijao kako je htio.

Nakon što se činilo da je utakmica prelomljena, Nexe je zabio tri gola u nizu i deset minuta prije kraja su došli do zaostatka od tri gola (28:25). No, dva primljena gola na praznu mrežu tijekom igre 7 na 6 su do kraja odvele utakmicu na stranu Sävehofa.

Konačni rezultat bio je 34:28 za Sävehof, a nije bilo teško odlučiti kome će pripasti titula igrača utakmice. Ona će ići u ruke Mittúnu koji je zabio čak 11 golova iz 15 udaraca.

Ovim porazom Nexe je završio na trećem mjestu te će u idućoj rundi igrati protiv njemačkog Rhein-Neckar Löwena. Sävehof je uspio doći do drugog mjesta te će njihob protivnik biti Hannover-Burgdorf.

Komentari

Povezano