Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nexe s Kamenicom na klupi remiziralo u Sloveniji

Rukometaši našičkog Nexea su večeras gostovali kod slovenskog Gorenja u okviru drugog kola druge faze Europske lige. U vrlo izjednačenoj utakmici, došlo je do podjele bodova nakon što je konačni rezultat bio 27:27.

Rukometaši Nexea su u ovaj susret ušli bez trenera jer je Branko Tamše smijenjen prošlog vikenda poslije neočekivanog poraza od Sesveta u hrvatskom prvenstvu. Zbog toga ih je večeras s klupe vodio savjetnik Kasim Kamenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počeli su Našičani furiozno te su nakon samo 10 minuta igre vodili sa 6:1. Aleksandar Bakić je bio najraspoloženiji s tri pogotka, dok je dva zabio Luka Moslavac. Ipak, Slovenci se ubrzo bude pa serijom od 7-2 dolaze do izjednačenja na 8:8.

Nakon toga je uslijedila serija hrvatskih viceprvaka od 3-0, međutim rukometaši Gorenja bolje završavaju prvi dio pa zahvaljujući tome što su postigli pet od posljednjih šest pogodaka prvog poluvremena na odmor odlaze s vodstvom od 16:15.

Našičani su fantastično otvorili drugo poluvrijeme u kojem su nakon sedam i pol minuta igre zaostatak od 15:13 pretvorili u vodstvo od 19:16 što je natjeralo trenera domaćih na minutu odmora. Urodilo je to plodom jer su rukometaši Gorenja zaigrali bolje, a nakon iskorištenog sedmerca Tilena Sokolića, došli su i do izjednačenja na 22:22 u 49. minuti.

Na to je odgovorio Manuel Štrlek sa svoja tri uzastopna pogotka koja je tek prekinuo Enej Slatinek Jovičić pa je Nexe opet povelo s dva pogotka razlike. U završne tri minute se ušlo s neriješenih 26:26 nakon što je Fahrudin Melić na jednoj strani promašio zicer za +2, dok je Ibrahim Haseljić na drugoj realizirao kontranapad za izjednačenje.

U sljedećem napadu je Ivan Sršen izborio isključenje Jovičića i sedmerac kojeg u pogodak za novo vodstvo pretvara Predrag Vejin. Na drugoj strani su Našičani igrali fantastičnu obranu sve dok im protivnici nisu “prodali” cepelin kojeg je u gol pretvorio Haseljić.

Moglo je Nexe ponovno do vodstva, ali pokušaj Štrleka s krila brani Matevž Skok i Gorenje je imalo napad za pobjedu. U posljednjem napadu ipak nisu došli do pravog udarca te je sve okončano remijem od 27:27.

Usprkos promašaju u posljednjem napadu, najbolji strijelac Nexea je bio Manuel Štrlek s četiri pogotka, dok je Dominik Kuzmanović ponovno briljirao s 15 obrana.

Nakon ovog remija i pobjede Skjerna nad Savehofom, Našičani su pali na drugo mjesto ljestvice s pet bodova, jednim manje od Norvežana. Savehof je ostao treći s tri boda, dok je Gorenje posljednje s dva.

U sljedećem kolu, Nexe će u utorak ugostiti Gorenje u Našicama.

Komentari

Povezano