Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nexe teškom mukom do pobjede protiv Poreča, Kaštela na pragu ispadanja

U trećem kolu hrvatske rukometne Lige za prvaka vidjeli smo teško izborenu pobjedu NEXE-a u Poreču, dok u Ligi za ostanak vrijedi izdvojiti pobjedu Rudara u Kutini te Metkovića u Gorici. Cjelokupna događanja od prošlog vikenda ćemo pretresti u sljedećim redovima.

LIGA ZA PRVAKA: 

RK POREČ – RK NEXE 26:29 (13:11)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEXE je pod vodstvom novog trenera Veselina Vujovića teže od očekivanog došao do novih bodova. Vujović je poslije utakmice izjavio da je imao dojam kao da su igrači Poreča dopingirani s obzirom na to kakvu su utakmicu odigrali. Nakon uvodnih 10 minuta gdje su gosti imali minimalnu prednost, ostatak poluvremena je prošao u znaku domaćina koji su otišli na predah s dva pogotka prednosti. Do 45. minute je domaćin konstantno bio u vodstvu, a u posljednjih 15 minuta su gosti zaigrali puno bolje te su se kući vratili s dva boda. Treba spomenuti zagrebački sudački par Hrvoje Čačić – Frano Josić koji su svojim odlukama pred kraj utakmice oštetili domaćine i olakšali posao NEXE-u. U domaćim redovima najraspoloženiji je bio Luka Malinarich s pet pogodaka, a isti broj pogodaka je za NEXE zabio Fahrudin Melić.

GRK VARAŽDIN 1930 – RK ZAGREB 23:35 (7:19)

Iako je službeno Varaždin bio domaćin, došlo je do zamjene domaćinstva te se utakmica odigrala u ŠD Trešnjevka – Kutija Šibica. Jedino vodstvo koje je Varaždin imao na ovome susretu je bilo početnih 1:0. U 16. minuti utakmice je Zagreb imao vodstvo od šest pogodaka prednosti te je svim akterima ove utakmice bilo jasno kako će Zagreb rutinski odraditi posao i upisati nova dva boda. Najraspoloženiji igrač susreta je bio Davor Ćavar s 10 pogodaka.

MRK SESVETE – RK BJELIN SPAČVA VINKOVCI 33:28 (16:12)  

Nakon neugodnog poraza protiv aktualnog prvaka, Sesvete su htjele pobjedom nastaviti borbu za poziciju broj 2. Prvo poluvrijeme su kontrolirali te je prednost s kojom su otišli na odmor bila +4. U prvih 10 minuta nastavka domaćin je ubacio u brzinu više te su imali prednost od čak osam pogodaka. Spačva se nije predavala te je dvije minute prije kraja golom Filipa Mažurane stigla na samo dva pogotka zaostatka, no snage za potpuni preokret nije bilo. Trener rukometaša Sesveta Igor Vori je bio izrazito nezadovoljan nakon utakmice pa je u izjavi rekao da je ovo najgora utakmica koju su Sesvete odigrale otkako je on u klubu. Najraspoloženiji akteri ovoga susreta bili su Davor Gavrić i Filip Turčić sa sedam pogodaka.

Standings provided by Sofascore

LIGA ZA OSTANAK: 

MRK TROGIR – RK DUBRAVA ZAGREB 32:19 (14:7)

Nakon nevjerojatne serije od čak 12:0 u razdoblju između 21. i 38. minute, rukometaši Trogira su rutinski stigali do nova dva boda. Gosti su poznatu 7 na 6 igru domaćina pokušali spriječiti s atipičnom obranom 4-2, no zamisli trenera Zorana Mlinarića nisu bile uspješne. Dubrava nije uspješno otvorila ligu za ostanak te ih u idućem kolu čeka bitan dvoboj protiv Moslavine na domaćem parketu.  Trogir je ovom pobjedom stigao do prvog mjesta te u idućem kolu odlazi u goste Metkoviću. Tonči Ivanišević s 10 pogodaka je bio prvo ime susreta.

RK MOSLAVINA – RK RUDAR RUDE 24:26 (12:13)

Domaćim porazom protiv Rudara, Moslavina se udaljila od kvalifikacija za ostanak u elitnome rangu natjecanja. Iako je nakon prvih 20 minuta izgledalo kao da Moslavina kontrolira susret, gosti serijom od 4:0 u posljednjih 10 minuta odlaze na odmor s minimalnim vodstvom. U prvih 10 minuta drugog poluvremena je bilo izrazito puno izmjena vodstva te su od 40. minute gosti imali prednost koju nisu ispuštali do kraja susreta. Rudar igra sjajno u ligi za ostanak te su trenutno bez poraza i ako nastave s ovakvom igrom ranije od očekivanog će osigurati ostanak u ligi. Najraspoloženiji igrač na susretu je bio vratar gostiju Vladimir Gošić s 13 obrana. 

RK OSIJEK – RK KTC KRIŽEVCI 33:30 (13:14)

Bodovi ostaju na Zrinjevcu. Dok su gosti imali snage u svojim nogama bili su u vodstvu, no posljednjih 20 minuta susreta je pripalo domaćim snagama te su preokretom stigli do bitnih bodova. Dva igrača koja su bila najraspoloženija kod domaćina su Karlo Vašarević i David Čičak koji su zajedno postigli 21 pogodak. Kod gostiju vrijedi istaknuti Marka Jurakića sa sedam pogodaka. U idućem kolu Osijek ide u goste Rudaru dok KTC dočekuje Karlovac.

HRK GORICA – RK METKOVIĆ MEHANIKA 29:31 (16:14)

Zanimljivu utakmicu su gledatelji vidjeli proteklog vikenda u Gradskoj sportskoj dvorani u Gorici. Nakon uvodnih 15 minuta susreta pogotkom Amira Bašića na semaforu je stajao rezultat 10:8 za goste. Domaćin se probudio te do kraja poluvremena poništio prednost gostiju pa su na predah otišli s dva pogotka prednosti. Gosti bolje otvaraju drugo poluvrijeme te su u 43. minuti imali najvećih +4. Treba spomenuti kako su gosti u drugome poluvremenu uspješno koristili igru 7 na 6. Pokušali su domaćini okrenuti utakmicu kako bi bodovi ostali u Gorici, no gosti zasluženo osvajaju nova dva boda. Desna strana napada gostiju je bila raspoložena te su Petar Eraković i Dario Raguž bili najbolji strijelci susreta sa sedam pogodaka. 

HRK KARLOVAC – RK RIBOLA KAŠTELA 29:24 (15:12)

Dvoboj koji je možda i definitivno zapečatio sudbinu gostiju u elitnome rangu natjecanja jer ovom pobjedom je Karlovac, koji se trenutno nalazi na 8.mjestu lige za ostanak koje vodi u dodatne kvalifikacije, trenutno udaljen čak devet bodova od Kaštela. Iako su pobijedili, rukometaši Karlovca ponovno nisu odigrali dobru utakmicu te su tek u posljednjih 15 minuta uspjeli slomiti otpor gostiju i osvojiti nova dva boda. Kod domaćina je najraspoloženiji bio Dominik Smojver sa šest pogodaka, a kod gostiju Karlo Čajić sa sedam.

Standings provided by Sofascore

Najbolja sedmorka 3.kola lige za prvaka i ostanak: 

  • Vratar: Vladimir Gošić (RK RUDAR RUDE)
  • Lijevo krilo: Karlo Vašarević (RK OSIJEK)
  • Lijevi vanjski: Tonči Ivanišević (MRK TROGIR)
  • Srednji vanjski: Davor Gavrić (MRK SESVETE)
  • Desni vanjski: Petar Eraković (RK METKOVIĆ – MEHANIKA)
  • Desno krilo: Dario Raguž (RK METKOVIĆ – MEHANIKA)
  • Pivot: Dominik Smojver (HRK KARLOVAC)
Komentari

Povezano