Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nexe u ludoj završnici do boda u Španjolskoj

U drugom kolu EHF Europske lige, drugog ranga klupskog rukometa, Nexe je gostovalo u Španjolskoj kod Torrelavege. U zanimljivoj utakmici momčadi su, sasvim zasluženo, podijelile bodove remijem 32:32.

Nakon odmjeravanja snage u početnih deset minuta dvoboja, španjolska se momčad serijom 4:0 odvojila na pet golova prednosti. Našičani su uoči odlaska na predah ostavili domaćine bez učinka posljednjih pet minuta te s tri pogotka u nizu smanjili na 14:11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom nastavka igrala se igra gol za gol, da bi Nexe pojačalo ritam i s nekoliko dionica u kojima je povezalo dva gola zaredom, dostiglo zaostatak za Španjolcima, a zatim, sredinom drugog poluvremena, i preokrenulo rezultat.

Ipak, u završnici susreta domaćini su ostali smireniji i ponovno poveli. U posljednju minutu ušli su s 32:31, a ludu je završnicu okončao Tin Lučin zabivši za izjednačenje tri sekunde prije zvuka sirene.

U redovima hrvatskog doprvaka najbolji su bili Luka Moslavac i Lučin s po osam golova, dok su na vratima Moreno Car i Mihailo Radovanović zajedno upisali devet obrana. Španjolce je predvodio Jakub Prokop sa sedam pogodaka.

U ranijem terminu, Kiel je kod Vojvodine slavio s 32:28, a Nexe će u idućem kolu dočekati upravo njemačkog velikana.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano