Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Neymar ispisao povijest u pobjedi Brazila, Urugvaj siguran protiv Čilea

U prvom kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026., u kasnonoćnim terminima odigrale su se dvije utakmice. Brazil je s lakoćom svladao Boliviju 5:1, dok je Urugvaj pobijedio Čile 3:1.

Početak za Brazilce nije krenuo idealno. U 17. minuti protivnički vratar Guilermo Viscarra obranio je Neymarov jedanaesterac, no izabranici Fernanda Diniza brzo su se oporavili – već u 24. minuti pogodio je Rodrygo za minimalnu prednost. U drugo poluvrijeme Seleção je krenuo nemilosrdno. Prvo je na asistenciju Neymara zabio Raphinha, a onda je Rodrygo sigurnom završnicom na asistenciju Brune Guimarãesa pogodio za svoj drugi pogodak i ukupnih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 61. minuti i Neymar se upisao na listu strijelaca i tim je golom postao najbolji strijelac u povijesti Brazilske reprezentacije. S nevjerojatnih 78 pogodaka prestigao je trostrukog osvajača Svjetskog prvenstva – Peléa.

Sedamnaest minuta poslije Bolivija je zabila utješni gol. Nakon brze tranzicije silovito je pogodio Victor Obrego i smanjio zaostatak na 4:1. U 93. minuti Raphinha je vratio uslugu Neymaru i asistirao mu za njegov drugi gol na utakmici i konačnih 5:1.

U svojoj prvoj natjecateljskoj utakmici Marcelo Bielsa sjajno je započeo svoj mandat na klupi Urugvaja. Njegova momčad bolje je otvorila utakmicu, a do vodstva su došli u 38. minuti. Nakon proigravanja Darwina Núñeza, Nicolás de la Cruz zabio je za prednost. U 47. minuti strijelac prvog pogotka asistirao je Federicu Valverdeu, koji je u svojoj klasičnoj maniri precizno pogodio kut iz daljine.

Dobitna kombinacija iz 38. minute još se jednom pokazala uspješnom. U tranziciji je Valverde progirao Núñeza, a on opet asistirao de la Cruzu za njegov drugi pogodak i velikih 3:0. Samo tri minute poslije je Arturo Vidal postigao zgoditak, no to je na kraju bila utješna nagrada i nakon 3:1 rezultat se nije mijenjao,

Komentari

Povezano