Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nezaustavljiv: Embiid došao do brojki koje ne pamtimo od Kareema

Košarkaši Philadelphia 76ersa su protekle noći u svom Wells Fargo Centru svladali vodeću momčad Zapadne konferencije, Minnesota Timberwolvese. Na krilima Joela Embiida i Tyresea Maxeya, Sixersi su slavili sa 127:113.

Dvoboj je bio gotovo u potpunosti izjednačen nakon tri četvrtine igre pa su domaći košarkaši u završnih 12 minuta ušli s vodstvom od 90:87. Ipak, u posljednjoj dionici serijom od 10-0 sredinom četvrtine odlaze na dvoznamenkastu razliku što je bila prednost koju nisu mogli ispustiti do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pobjede ih je predvodio njihov fantastični i već spomenuti duo – Joel Embiid i Tyrese Maxey. Bek Philadelphije je brojao do 35 poena uz pet postignutih trica i pet asistencija, dok je prošlogodišnji MVP regularne sezone ubacio čak 51 poen (17/25 iz igre, 17/18 s crte slobodnih bacanja) uz 12 skokova. Zanimljivo je da nitko osim njih dvojice u redovima Philadelphije nije ubacio dvoznamenkast broj poena.

Embiid je tako ostvario 12. uzastopnu utakmicu s 30 ili više postignutih poena te 10 ili više skokova čime je postao tek peti košarkaš s takvim nizom u povijesti NBA lige te prvi nakon Kareem Abdul Jabbara koji je to učinio davne 1972. godine. Rekord drži Wilt Chamberlain s čak 65 uzastopnih utakmica s tom statistikom između 1961. i 1962. godine.

Komentari

Povezano