Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nezaustavljivi Embiid uz rekord karijere srušio Knickse

New York Knicksi su svoj dom napustili s dvije pobjede nad Philadelphia 76ersima, a večeras su Sixersi pred sobom imali izrazito bitnu utakmicu na domaćem parketu. Momčad Nicka Nursea je spremno odgovorila na izazov te je slavila sa 125:114 za smanjenje na 2-1 u seriji.

Prva četvrtina je bila u potpunosti izjednačena, a jedino razdoblje u kojem je neka momčad imala više od jednog posjeda prednosti je trajalo maksimalno 19 sekundi. Najprije su Sixersi poveli s 4:0 poslije koša Tobiasa Harrisa, no 16 sekundi kasnije je OG Anunoby tricom smanjio na -1, dok su Knicksi poslije trice Jalena Brunsona poveli s 10:6 pa je samo 19 sekundi kasnije Kelly Oubre zabio za smanjenje na -2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici je prva dionica kompletirana rezultatom 29:27 za Knickse, a obilježio ju je flagrant foul Joela Embiida nakon prljavog prekršaja nad Mitchellom Robinsonom. Što se najboljih strijelaca tiče, Brunson je predvodio goste s devet poena, a Oubre domaće s osam.

Drugu četvrtinu je tricom otvorio Bojan Bogdanović, no na jednu njegovu su Sixersi odgovorili s ukupno tri trice, jednom Nicolasa Batuma i dvije Camerona Paynea pa su domaći došli do prednosti. Ni u drugoj dionici nijedna momčad nije otišla na prednost veću od četiri poena razlike, a na poluvrijeme su s vodstvom od 58:55 otišli gostujući košarkaši predvođeni Brunsonom koji je bio na 17 poena koliko je za Philadelphiju ubacio Joel Embiid.

Tijekom prvog dijela treće četvrtine, utakmicu je preuzeo sjajni Tyrese Maxey koji je ubacio 10 od uvodnih 16 momčadskih poena te je odveo Sixerse do najveće prednosti od pet poena razlike – 71:66. Ulogu scorera je nakon toga od njega preuzeo Joel Embiid koji postiže tri uzastopne trice za prvu dvoznamenkastu prednost na utakmici od 82:72.

Sixersi su odigrali briljantnu treću četvrtinu koju su okončali s 8/10 pogođenih šuteva za dva poena te 9/12 pogođenih šuteva za tri poena za ukupno 43 ubačena poena i prednost od 98:85 nakon tri dionice igre. Spektakularni su bili Embiid s 18 poena uključujući četiri trice te Maxey s 10 poena i šest asistencija, a vrijedni istaknuti i 12 asistencija na 17 pogođenih šuteva.

Nakon trice preko Brunsona za 111:96, Embiid je došao do 41. poena čime je postavio novi vlastiti rekord po broju poena u jednoj utakmici NBA doigravanja. Novi reprezentativac SAD-a je nastavio trpati, no Knickse je OG Anunoby s dvije trice vratio na jednoznamenkast zaostatak od -8.

U završnici se ipak pojavio Kyle Lowry koji je s četiri uzastopna poena ponovno odveo Sixerse na +12 i više nije bilo povratka za goste. U konačnici su košarkaši Philadelphije slavili sa 125:114 za smanjenje zaostatka na 2-1 u seriji.

Sixerse je do trijumfa predvodio nezaustavljivi Joel Embiid s 50 poena i osam skokova te Tyrese Maxey s 25 poena i sedam asistencija, dok je Kelly Oubre odigrao jako dobru utakmicu s 15 poena i sedam skokova. Kod poraženih je Jalen Brunson postigao 39 poena uz 13 asistencija, a pratili su ga Josh Hart s 20 i OG Anunoby sa 17 poena.

Četvrta utakmica je na rasporedu u nedjelju od 19:00 po hrvatskom vremenu.

Komentari

Povezano