Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

NFL Nedjelja: Bearsi u Londonu lako riješili Jaguarse; Ravensi u derbiju večeri do nove pobjede

Šesti tjedan NFL-a donio je drugi tjedan u kojem su neke ekipe bile slobodne. Tako ovaj tjedan nisu nastupile dvije stopostotne momčadi Kansas City Chiefs te Minnesota Vikings. No, to ne znači da nije bilo uzbuđenja. Tako su Chicago Bearsi u Londonu nastavili uzlazan trend slavljem nad Jacksonville Jagurasima dok je derbi večeri između Ravensa i Commandersa pripao domaćem Baltimoreu.

Krenimo od početka, odnosno od utakmice na Tottenham Stadiumu. Tamo su posljednjih par sezona ustalili Jaguarsi koji su i razmišljali o preseljenju u glavni grad Engleske, no do toga još nije došlo. Tamo je ekipa Jacksonvillea u nedjelju bila formalno gost Bearsima. Iako su s 0:3 odnijeli “pobjedu” u prvoj četvrtini, Jaguarsi su izgubili utakmicu. Štoviše, izgubili su je uvjerljivo, a za to je bio zaslužan rookie Bearsa. Caleb Williams, prvi izbor na draftu je s četiri touchdown dodavanja odveo svoju ekipu do pobjede 35:16. To je ekipi iz Chicaga treća pobjeda u nizu kojom su najavili kandidaturu za doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još nekoliko rookie quaterbacka nastupilo je u prvom večernjem terminu. Prvi od njih je upisao poraz. Jayden Daniels vuče svoju ekipu ove sezone te je u pet utakmica ekipa Commandersa upisala tek jedan poraz. No, u šestom tjednu naletjeli su na jake Ravense predvođene Lamarom Jacksonom. Vođa napada Ravensa s relativno novim ugovorom ipak nije bio prevaga. Ta uloga pripala je Derricku Henryju koji je do početka posljednje četvrtine imao dva polaganja probijanjem. Do kraja utakmice Henry nije došao do novog polaganja, no Ravensi su svejedno upisali pobjedu s 30:23.

Novaci su nastupili i za New England Patriotse te New Orleans Saintse. Drake Maye je već ranije debitirao u porazu protiv New York Jetsa dok je Spencer Rattler po prvi put nastupio za Saintse. Niti jedan od njih nije pomogao svojim ekipama da ostvare pobjede. Tako su Patriotsi izgubili od jakih Houston Texansa s 21:41, a Saintsi su upisali poraz od Tampa Bay Buccaneersa na domaćem terenu rezultatom 27:51 .

Pobjedu su upisali i Green Bay Packersi, jedina preostala momčad u prvom večernjem terminu s pozitivnim omjerom. Oni su slavili protiv Arizona Cardinalsa s uvjerljivih 34:13 te su sada skočili na omjer 4-2, koliko imaju i Bearsi, njihovi divizijski rivali.

Vrijedi spomenuti i pobjedu Indianapolis Coltsa u gostujućem divizijskom ogledu s Tennessee Titansima (17:20). U posljednjoj preostaloj utakmici slavili su Philadelphia Eaglesi protiv Cleveland Brownsa (20:16) te su tako borbu za prvaka NFC East divizije učinili uzbudljivom.

Drugi termin donosi nam četiri nove utakmice. Tako će Denver Broncosi ugostiti Los Angeles Chargerse; Las Vegas Raidersi će svoju sezonu pokušati oživiti protiv Pittsburgh Steelersa, Carolina Pantherse će svoju drugu pobjedu tražiti protiv Atlanta Falconsa dok će još jedan veliki derbi biti odigran u Dallasu gdje će Cowboysi dočekati Detroit Lionse.

Komentari

Povezano