Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

NFL nedjelja: Lionsi prekinuli dominaciju Vikingsa

U četvrtak je otvoren sedmi tjedan NFL-a pobjedom Denver Broncosa nad New Orleans Saintsima da bi se u nedjelju odigrale nove utakmice najpopularnijeg sporta u Sjedinjenim Američkim Državama. Najbitnija utakmice prvog nedjeljnog termina odigrala se u Minneapolisu gdje su snage ukrstili Minnesota Vikingsi i Detroit Lionsi. Na kraju su slavili Lionsi s 29:31 te su tako nanijeli prvi poraz franšizi iz Minneapolisa.

Domaći Vikingsi su protiv divizijskog rivala tražili nastavak niza neporaženosti. Za njih je susret počeo dobro te su u prvoj četvrtini uz pomoć Aarona Jonesa i pogođenog field goala Willa Reicharda stigli do prednosti od 10:0. Međutim, Lionsi su zatim preko Jahmyra Gibbsa koji je zabilježio dva polaganja probijanjem te Amona-Ra St. Browna upisali 21 uzastopni poen za +11 na poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj su četvrtini obje momčadi upisale po jedan touchdown što je značilo da s istom razlikom Lionsi ulaze u posljednjih 15 minuta utakmice. Vikingsi se nisu predavali te su šest minuta prije kraja potpuno preokrenuli utakmicu. Ključan događaj zbio se kod pokušaja probijanjem Davida Montgomeryja. Njemu je ispala lopta koju je pokupio Ivan Pace za fumble 6 i vodstvo 29:28. Nisu domaći realizirali svoj pokušaj za dva poena što je značilo da je Lionsima bio dovoljan field goal za pobjedu.

Do njega su i došli preko Jakea Batesa koji je s 44 jarda 15 sekundi prije kraja pogodio za 31:29 i minimalne šanse domaćih za povratak. Te minimalne šanse brzo su ugašene sackom Lionsa za njihovo četvrto uzastopno slavlje.

U ostalim utakmicama prvog termina slavili su Buffalo Billsi, Cincinnati Bengalsi, Green Bay Packersi, Indianapolis Coltsi te Philadelphia Eaglesi. Sve pobjedničke ekipe, osim Bengalsa, su podebljale svoje pozitivne omjere te su najavili kandidaturu za doigravanje.

Komentari

Povezano