Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

NFL Nedjelja: Mahomes oborio rekord u novoj pobjedi Chiefsa; spektakl u Washingtonu

Pomicanjem sata utakmice NFL-a su se ove nedjelje igrali sat vremena ranije nego inače. Tako su uobičajeni termini od 19, 22:05 i 22:25 zamijenjeni te su prvi susreti započeli u 18 sati. Oči javnosti u SAD-u bile su uprte u ogled Las Vegas Raidersa te Kansas City Chiefsa koji su tražili nastavak pobjedničkog niza. Do toga je i došla momčad predvođena Patrickom Mahomesom.

Prije nego se posvetimo utakmici Raidersa i Chiefsa vrijedi spomenuti nekoliko utakmica iz ranijeg termina. Zanimljivi rezultati dogodili su se u Clevelandu i Bostonu gdje su dvije ekipe u lošoj formi stigle do pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Clevelandu su Brownsi predvođeni Jameisom Winstonom po prvi put stigli do više od 20 poena na utakmici. Najbliže tome bili su u pobjedi nad Jacksonville Jaguarsima u drugom tjednu kada su postigli 18. Ovaj put su protiv favoriziranih Ravensa došli do 29 poena, a za 18 je direktno bio zaslužan Winston koji je nakon ozljede Deshauna Watsona preuzeo kormilo ekipe. S tri touchdown dodavanja pomogao je u pobjedi 29:24.

U Bostonu su New England Patriotsi dodatno zagorčali ionako težak život navijačima New York Jetsa. Gosti iz najvećeg grada u SAD-u su se nadali kako će protiv svojih divizijskih rivala prekinuti niz od četiri poraza zaredom. Međutim, Aaron Rodgers i njegova družina nisu uspjeli u tome te su Patriotsi došli do svoje druge ovosezonske pobjede. Slavili su s 25:22.

Pobjede u ranijem terminu ostvarili su i Detroit Lionsi, Houston Texansi, Philadelphia Eaglesi, Green Bay Packersi, Arizona Cardinalsi te Atlanta Falconsi. Sve ekipe, osim Cardinalsa su dodatno poboljšale svoje pozitivne omjere u tekućoj sezoni američkog nogometa.

Drugi termin nije nudio po imenima zanimljive dvoboje, ali jedna od najbitnijih utakmica večeri započela je u tom terminu. Tako su u divizijski susret odigrali Chiefsi i Raidersi u Las Vegasu. Do važne pobjede stigli su Chiefsi koji su u lovu na savršenu sezonu. Standardno ovosezonsko mučenje u napadu te sjajna obrana Chiefsa osigurala je teško izborenu pobjedu protiv neuvjerljivih Raidersa s 27:20.

Momčad Andyja Reida je tako stigla do omjera 7-0 što za NFL i nije toliko rijetko s obzirom na to da je više od 30 ekipa u povijesti imalo takav omjer. Međutim, samo jedna je kroz sezonu uspjela proći neporažena, a to su bili Patriotsi 2007. godine. Upravo to će pokušati ponoviti Chiefsi ove sezone.

Osim pobjede Chiefsa u toj utakmici smo svjedočili i povijesti. Naime, Patrick Mahomes je protiv Raidersa stigao do 30 tisuća jarda dodavanjem. To je samo po sebi uspjeh, no Mahomes je povijest ispisao tako što je postao najbrži quaterback s tom brojkom. Njemu je za 30 tisuća jarda trebalo 103 utakmice, što je šest utakmica manje nego što je trebalo Matthew Staffordu koji je dosad držao rekord.

Uz Chiefse, pobjede u drugom terminu upisali su Los Angeles Chargersi, Buffalo Billsi, Denver Broncosi te Washington Commandersi . Nastavile su tako sve ekipe svoje dobre sezone, a najveće iznenađenje je momčad Commandersa koji prije sezone nisu očekivali omjer 6-2 nakon osam utakmica.

Upravo iznenađenje večeri bili su Commandersi koji su do pobjede stigli na spektakularan način. Iako su u posljednjim sekundama gubili s 12:15, Jayden Daniels je bacio hail Mary dodavanje s više od 60 jardi. Njegovo dodavanje pronašlo je Noaha Browna za pobjedu Commandersa 18:15.

Komentari

Povezano