Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

NFL nedjelja: prvi pick na draftu u pobjedi nije oduševio; najskuplji igrač lige do pobjede na gostovanju

NFL sezona počela je u noći s četvrtka na petak; nastavila se premijernom utakmicom u São Paulu da bi napokon NFL fanovi dočekali ono što je u Americi važnije i od crkve, NFL nedjelju. Tako je u nedjelju u američkom popodnevnom terminu odigrano 12 utakmica u kojima smo vidjeli i nekoliko iznenađenja te nekoliko blowout pobjeda.

Kad je otkucalo 19 sati po hrvatskom vremenu krenuli su i susreti NFL-a, njih osam od ukupno 12. Poeni su na startu najviše dolazili s utakmice New Orleans Saintsa i Carolina Panthersa gdje je već nakon prvog poluvremena bilo jasno kako će Saintsi odnijeti pobjedu. Derek Carr je s tri dodavačka polaganja pomogao svojoj ekipi da na poluvremenu povede s 30:3. Na kraju su slavili s 47:10 te su upisali prvu pobjedu u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnu dominaciju pokazali su i Minnesota Vikingsi koji su na gostovanju kod New York Giantsa slavili s 28:6. Skoro savršenu partiju odigrao je Sam Darnold koji je kompletirao 19 od 24 upućena dodavanja. Osporavani quaterback zabilježio je i dva polaganja kojima je pomogao u pobjedi svoje momčadi.

Ostali susreti odlučivani su “na jednu loptu” te je tako u susretu Atlanta Falconsa i Pittsburgh Steelersa ključan bio interception kojeg je bacio Kirk Cousins u završnici utakmice. Tako su Steelersi Mikea Tomlina nastavili sa svojim stilom pobjeđivanja u gustim utakmicama. Slavili su s 18:10.

Na tri utakmice smo vidjeli preokrete, neke veće, neke manje. Najveći je bio onaj Chicago Bearsa protiv Tennessee Titansa. Bearsi su na poluvremenu gubili s 3:17 da bi u drugom poluvremenu na krilima specijalnih timova i obrane stigli do pobjede od 24:17. Nisu u Chicagu mogli biti pretjerano zadovoljni nastupom Caleba Williamsa, quaterbacka koji je bio prvi izbor na draftu. No, s pobjedom će se morati zadovoljiti.

Preokret su ostvarili i Buffalo Billsi te Miami Dolphinsi. Billsi su na poluvremenu protiv Arizona Cardinalsa gubili s 10:17 da bi na kraju slavili s 34:28.

Dolphinsi su pak u floridskom dvoboju protiv Jacksonville Jaguarsa na poluvremenu gubili sa 7:17 da bi zatim u završnici utakmice uspjeli okrenuti s dva pogođena field goala Jasona Sandersa. Onaj drugi pogođen je u posljednjoj sekundi za pobjedu Dolphinsa.

Rezultatski napetu utakmicu gledali smo i između Indianapolis Coltsa i Houston Texansa, no rezultat 29:27 za Texanse nije bio toliko dramatičan kao na ostalim utakmicama. Texansi su kroz cijeli dvoboj držali prednost od barem jednog posjeda razlike, a na kraju su sigurnim napadom istrošili vrijeme za pobjedu u prvom tjednu.

Najveće iznenađenje ranijeg nedjeljnog termina vidjeli smo u Cincinnatiju. Tamo su Bengalsi kiksali protiv New England Patriotsa. Kroz cijeli dvoboj mučio se, inače dobar napad Bengalsa. Na kraju su upisali samo 10 poena dok je kraj Patriotsa na semaforu stajala brojka 16 koja je značila da je bivša momčad Billa Belichicka sezonu otvorila s pobjedom.

Kasniji termin donio je četiri dvoboja u kojima je bilo nešto manje neizvjesnosti. Dominantne predstave imali su Dallas Cowboysi i Tampa Bay Buccaneersi u pobjedama protiv Cleveland Brownsa, odnosno, Washington Commandersa.

America’s team je protiv Brownsa ponovno dao povod svojim navijačima za neosnovane najave za Superbowl naslov. Vođeni najskupljim igračem lige, Dakom Prescottom te vrhunskom obranom koju je predvodio Micah Parsons su Cowboysi stigli do pobjede. Slavili su na kraju sa 16 razlika, odnosno 33:17.

Tampa je protiv Washingtona opravdala status favorita te su vođeni Bakerom Mayfieldom bez problema slavili na domaćem terenu. Rezultat na kraju je bio 37:20 za Buccaneerse.

Dok su ove dvije utakmice odlučene većinski u prvom poluvremenu, u dvobojima Seattle Seahawksa i Denver Broncosa te Los Angeles Chargersa i Las Vegas Raidersa gledali smo izjednačenije rezultate.

Seahawksi i Broncosi su odigrali bizarno prvo poluvrijeme; vidjele smo dva safetyja te jedno polaganje s neuspješnom konverzijom za dva poena. Uz to, jedan field goal pogodila je ekipa Seahawksa dok ih je tri pogodio Will Lutz za Broncose.

Tako se na poluvrijeme otišlo sa 13:9 za momčad iz Colorada. Međutim, tu je Denver stao te su već na startu drugog poluvremena Seahawksi stigli do vodstva koje su i podebljali početkom posljednje četvrtine. Iako su se Broncosi pred kraj utakmice približili polaganjem rookieja Boa Nixa, do preokreta nisu došli. Seahawksi su prvu pobjedu sezone ostvarili rezultatom 26:20.

Posljednji dvoboj koji se igrao u popodnevnom terminu bio je ogled Chargersa i Raidersa. Chargersi su pod vodstvom Jima Harbaugha, uspješnog college trenera, došli do svoje prve pobjede. Prvo poluvrijeme donijelo je čvrste obrane. To je rezultiralo vodstvom 7:6 za Raiderse na velikom odmoru. No, jedna od popularnijih momčadi lige nije uspjela igru iz prvog poluvremena prenijeti na drugu dionicu.

Chargersi su na krilima moćnih trkova J’Kaylina Dobbinsa došli do prvog polaganja na utakmici kojim su i poveli s 13:7. Smanjili su Raidersi zatim jednim field goalom prije nego li su Chargersi ponovno postigli touchdown za rješenje pitanje pobjednika. Ekipa iz Los Angelesa je na kraju slavila s 22:10.

Komentari

Povezano